HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 48'inci gün

48 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 124 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçerken, 1050 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi. 11 terörist öldürüldü.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 48'inci gün

'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 1.5 ayı aşkın süreden bu yana devam ettiği bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin atış desteğinde bulunduğu ÖSO askerleri, Rai'nin batısında yer alan Muraygil, Rail, Şuvayrin, Feyruzyah, ve Tel Hişn'ide büyük ölçüde kontrolü sağladı. ÖSO'ya mensup 3 askerinin yaşamını yitirdiği, 14'ünün de yaralandığı bölgedeki çatışmada 11 terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütü IŞİD'in 106 hedefi karadan ve havadan imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan harekata ilişkin yapılan bilgilendirme şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai batısında yer alan 5 meskun mahalde; Muraygil, Rail, Şuvayrin, Feyruzyah, ve Tel Hişn'de büyük ölçüde kontrol sağlanmış, yer yer düşük yoğunluklu çatışma ve mayın/el yapımı patlayıcı temizliği devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalif şehit olmuş, 14 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 124 meskun mahalde yaklaşık 1050 kilometrekarelik alanda kontrol sağlanmıştır. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 84 terör örgütü DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 412 adet Fırtına, 103 çok namlulu roketatar, 87 tank atışı yapılarak, ÖSO’nun ileri harekatı desteklenmiş, belirlenen silah mevzii, korugan ve dinamik hedefler tam isabetle etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Tughali, Muraygil, Rail, Baragidah, Şuvayrin, Şeyh Rih, El Bil, Yahmul, Cariz ve Kafrah’ta bulunan 10 hedefe 12 bomba atılmış, görüntüsü tespit edilen 7 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş ve DEAŞ terör örgütü unsurlarınca savunma mevzii haline getirilen 10 bina imha edilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından, Yahmul ve Cariz’de tespit edilen DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen 6 hava harekatı neticesinde, 4 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 havan ve DEAŞ terör örgütü unsurlarınca kullanılan 1 bina imha edilmiştir. DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde temizlik ve imha timlerimiz tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve 1023 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler