HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katilinin ailesi konuştu

'Öldürülen gençle oğlum arasında fark görmüyorum. Kürtler, Türkler kardeştir'

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katilinin ailesi konuştu

İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katil zanlısı olarak tutuklanan N.S.'nin babası Halit S., "Çok üzgünüz. Ben oğlumu kavgaya değil okumaya gönderdim" dedi. Anne Hanife S. ise " Ben öldürülen gençle çocuğum arasında hiçbir fark görmüyorum. Kürtler Türkler kardeştir. Artık bu kan bitsin" dedi.

Ege Üniversitesi kampusunda geçen cuma günü çıkan olaylarda ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi sonrası Türkiye'nin birçok yerinde eylemler sürerken, olayla ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalar sonrası adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5'i adli kontrol altında serbest bırakılırken, 4'üncü sınıf öğrencisi N.S. ise tutuklandı.

MEZRADA OTURAN 14 ÇOCUKLU AİLENİN OĞLU

Cinayet süphesiyle tutuklanan N.S.'nin ailesi Van'a bağlı bir mezrada oturuyor. 14 çocuklu aile çiftçilik yapıyor ve N.S.'de ailenin dördüncü çocuğu.
N.S.'nin babası 60 yaşındaki Halit S., oğlunun kavgacı biri olmadığını belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Oğlu ile olaydan sonra görüşemediğini belirten baba, "Oğlumun böyle bir olaya karıştığını duyunca boğazımızdan bir lokma ekmek geçmedi. Herkes kardeştir. MHP'li, CHP'li, HDP'li hangi fikirde olursa olsun herkes bizin için aynıdır. Bu gencin öldürülmesi bizi çok üzmüştür. Televizyonda öldürülen genci gördüğümde üzüntüm biraz daha artıyor. Ben oğlumu kavgaya değil okumaya gönderdim. İnşallah bu olaylar en kısa sürede son bulur" dedi.

"HERKES KADAR BEN DE ÜZÜLDÜM"

Anne Hanife S. ise Kürtçe konuşarak, oğluyla telefonla her konuştuğunda oğlunun karşıt görüşlü öğrencilerin kendilerine baskı yaptığını söylediğini anlattı. Hanife S., "Ben oğluma kimseye karışmamasını söyledim. Okulunu bitir gel. Ama bu öldürülen gence herkes kadar ben de üzüldüm. Ben öldürülen gençle çocuğum arasında hiçbir fark görmüyorum. Kürtler Türkler kardeştir. Artık bu kan bitsin" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler