HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fotoğrafta gördüğünüz yavru kedilerden ikisi bir düşüncesiz yüzünden artık yok

Düşüncesiz bir vatandaş üç yavru kediyi kırsal bir alanda bıraktı. Üç yavrudan ikisini köpekler parçaladı. Sorumsuz vatandaşın bu davranışı civardaki güvenlik kameralarına takıldı.

Eskişehir’in Çifteler İlçesi’nde aracıyla getirip yol kenarına bıraktığı 3 yavru kediden 2’sini köpeklerin parçalaması üzerine polis tarafından yakalanan kişiye, Orman ve Su İşleri 5’inci Bölge Müdürlüğü 1200 TL para cezası verdi. Olay geçen 30 Ekim’de Çifteler ilçesi Adalar Mahallesi’nde meydana geldi.

5 sokak köpeği parçaladı

Hafif ticari araçla sokağa gelen bir kişi, siyah poşet içerisindeki 3 yavru kediyi yol kenarındaki otların arasına bırakıp uzaklaştı. Bir çiftliğin güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği olayda 3 yavru kediye, bir süre sonra gelen 5 sokak köpeği saldırıp 2’sini parçaladı. Yavru kedilerle ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması üzerine Ahmet Ufuk Işık adlı üniversite öğrencisinin de aralarında bulunduğu hayvanseverler sosyal medya üzerinden kedileri terk eden kişinin bulunup cezalandırılması için kampanya başlattı ve ilgili yerlere şikayet dilekçeleri gönderildi.

1200 TL para cezası

Çifteler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından kedileri bırakan kişi belirlendi. Adı açıklamayan kişi ifadesinde bir sokak kedisinin evlerine yakın bir yerde doğurduğunu, burada sokak köpeklerinin olması nedeniyle yavru kedilerin tehlike içinde olduklarını, 3 yavru kediyi aracıyla güvenli yer olarak gördüğü bölgeye götürüp bıraktığını öne sürdü. Orman ve Su İşleri Eskişehir 5’inci Bölge Müdürlüğü’nün yavru kedileri bırakan kişiye 1200 TL para cezası kestiği belirtildi.

Valiye teşekkür

Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma ve Rahabilitasyon ve Eğitim Derneği Başkanı Yasin Yılmaz “Bu olayda sayın valimiz kediye sahip çıktı. Peki valimiz imzalamasaydı acaba plaka sahibinin tespit edilmesi bu kadar erken olur muydu? Sayın valimize bu hassasiyeti için de teşekkür ederiz. Artık 21. Yüzyıldayız. Bir Bakanlığın kişilere cezakesmesi için emniyet veya jandarma ile yazışma yapması. T.C. no veya adres bilgisi alması kadar uzun sürecek işlemler olmaması gerekmektedir. Çifteler'de bir rehabilitasyon merkezi, bir geçici bakım evi yok. Hayvanlar hastalansa, rahatsızlansa hayvan severler soluğu özel kliniklerde alıyorlar. Belediyelerin asli görevlerini yerine getirmesini bekliyoruz” diyerek sitemini dile getirdi.

'Kanun güzel ama...'

Üniversite öğrencisi Ahmet Ufuk Işık sosyal paylaşım sitesinde Oran ve Su İşleri Eskişehir 5’inci Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek şöyle dedi: "Ölen küçücük kediler ne ceza verilirse verilsin geri gelmeyecek elbette. 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre bir hayvanı bulunduğu yerden koparıp başka bir yere atmak, şiddet uygulamak, öldürmek yasak. Bu yönüyle kanun aslında güzel fakat maalesef Hayvanları Koruma Kanunu, Kabahatler Kanunu kapsamında yer alıyor ve olayın failleri idari para cezasına çarptırılıyor. Dolayısıyla bu yasadan memnun değiliz aslında. Hayvana şiddetin Kabahatler Kanunu’ndan çıkarılarak Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum ve adalete güveniyorum. Orman Su İşleri Şube Müdürlüğü’ne görevini hakkıyla yerine getirmesinden ötürü de çok teşekkür ederim."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler