HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fuhuş çetesine ‘battaniye’ baskını:26 gözaltı

Ankara’da yurt dışından getirdikleri kadınları iş bulma vaadiyle fuhuş yapmaya zorlayan 26 kişilik çete, ‘Battaniye’ ismi verilen operasyonla çökertildi.

Fuhuş çetesine ‘battaniye’ baskını:26 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri son yılların en büyük operasyonunu gerçekleştirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler bir fuhuş çetesinin izine rastladı. Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yapıldı. 300 polisin katıldığı operasyonda 34 adres ile 9 otele eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Baskında 26 kişi gözaltın alındı. Operasyonda 12 farklı adresten 103 yabancı uyruklu kadın gerekli incelemeler için emniyete getirildi. Aralarında Ukrayna, Özbekistan, Gürcistan, Kırgızistan uyruklu kadınların bulunduğu 18 kişinin ifadesine başvuruldu.

Çetenin çoğu doktor, mühendis, öğretmen olan kadınları iş bulma vaadiyle Ankara’ya getirdiği belirlendi. Kadınların pasaport ve kimliklerine el koyan çetenin şahısları fuhuşa zorladığı ortaya çıktı. Yol masraflarını da kadınlara ödeten çetenin, kadınları kaçmaması için görüntülerini internet ortamına koymakla tehdit ettiği tespit edildi. Şebekenin fuhuş yapmayan bir kadının da kulağını kestiği ifade edildi.

Aralarında şifre kullanan çete üyelerinin, kadınlar için ‘battaniye işi ne oldu, mal iyi mi?’ bugün film yapabildin mi?’ gibi şifreler kullandığı ortaya çıktı. Çetenin bazı kadınları başka bir şebekeye yine para karşılığı sattığı kaydedildi. Operasyon anı ise polis kamerasına saniye saniye yansıdı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 26 kişi mahkemeye sevk edildi.

(CİHAN)

[**<span style="font-size:15.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";
color:red"> Fenerbahçelilere büyük indirim! Tıklayın!

**](http://sayyac.mynet.com/tiklama/380?tags=marcamarcahabertextlink&url=http%3A%2F%2Fwww.marcamarca.com.tr%2Ffenerbahce-marka-381-tum-liste.aspx?mynettxt)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler