HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Garipoğlu davasında flaş gelişme!

Münevver Karabulut’u testereyle keserek öldüren Cem Garipoğlu’nu kayırmaktan 3 yıl hapis cezası alan Hayyam Garipoğlu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Garipoğlu davasında flaş gelişme!
Cezası Yargıtay tarafından 7 ay önce onanan Garipoğlu ortadan kaybolmuştu.
**188 ÜLKEDE ARANACAK**
Habertürk'ün haberine göre, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, yurtdışına kaçtığı bilgisi üzerine Hayyam Garipoğlu hakkında kırmızı bülten çıkartılmasına karar verdi. İnterpol Daire Başkanlığı’nca, Garipoğlu’nun kimlik bilgileri, fotoğrafı ve aldığı cezayla ilgili bilgiler İnterpol’e üye ülkelere bildirildi. Garipoğlu, bu kararla 188 ülkede aranmaya başlandı. Şu ana kadar Garipoğlu’nun yurtdışına resmi bir çıkışı gözükmüyor. Polis, izine rastlayamadığı Garipoğlu’nun deniz yoluyla Yunanistan’a geçtiği yönünde bilgiler elde etmişti.
**Nida Garipoğlu suçsuz bulundu** Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut davasında Mehmet Nida Garipoğlu hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Mehmet Nida Garipoğlu, Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma ilamı okundu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Yargıtay'ın bozma ilamındaki gerekçeye katılmadıklarını söyledi.
Cem Garipoğlu'nun öldürme eylemini tek başına gerçekleştirmediğini savunan Epözdemir, ''Sanık Mehmet Nida Garipoğlu, oğlu Cem Garipoğlu'nun adam öldürme suçuna iştirak etmiştir. Bu nedenle adam öldürmeye iştirak suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bize göre yaşı küçük olan Cem Garipoğlu'nun tek başına maktulü keserek öldürmesi, başını vücudundan ayrılması, bunları evin içerisinden taşıyıp bir valize ve gitar çantasına yerleştirerek taşıyıp uzak bir bölgeye götürmesi mümkün değildir'' diye konuştu.
Cumhuriyet Savcısı İsmail Özmutlu, sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun, kız arkadaşını öldüren oğlunu adalete teslim etmek yerine yakalanmaktan kurtulması için imkan sağladığı, bu durumda eylemin bir bütün halinde ''suçluyu kayırma'' suçunu oluşturduğunu anlatarak, bu suçtan mahkumiyetine karar verilmesini, ancak Cem Garipoğlu'nun babası olması sebebiyle ceza verilmesine yer olmadığına hükmedilmesini istedi.
Son sözü sorulan sanık Mehmet Nida Garipoğlu, ''Takdiri mahkemenize bırakıyorum'' dedi.
Mahkeme heyeti, kararında, sanık Mehmet Nida Garipoğlu'nun öldürme eylemine herhangi bir şekilde katıldığını gösterir kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığını, ancak kız arkadaşı Münevver Karabulut'u öldürdüğünü öğrendiği oğluna yakalanmaktan kurtulması için imkan sağladığının anlaşıldığını belirtti.
Mahkeme heyeti, Mehmet Nida Garipoğlu hakkında ''suçluyu kayırma'' suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler