HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Gasp ve tecavüz' sanıklarına ilk ceza 26'şar yıl hapis

İzmir'in Buca İlçesi'nde 2 ay içinde işledikleri suçlardan tutuklanan ve açılan davalarda haklarında 100 ile 200'er yıl hapis cezası istenen 3 sanıktan ikisi, 26'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Gasp ve tecavüz' sanıklarına ilk ceza 26'şar yıl hapis

İzmir'in Buca İlçesi'nde 2 ay içerisinde işledikleri 4 ayrı 'yağma', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyetten yoksun kılma' suçlarından tutuklanan ve açılan davalarda haklarında 100 ile 200'er yıl hapis cezası istenen 3 sanıktan ikisi, 26'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar hakkında açılan 3 dava ise henüz sonuçlanmadı.

Buca'da geçen 11 Nisan'da H.Ç. kız arkadaşı R.F. ile ormanlık alana gitti. İkili burada kuytuya çektikleri otomobil içerisinde cinsel ilişkiye girdi. Bu sırada aynı yerde alkol alan Mahsum B., Alaeddin H. ve Alparslan Y. çifti fark etti. İddiaya göre Mahsum B. tabancayla, Alaettin H. ise bıçakla H.Ç. ve R.F.'yi tehdit edip aracın arka koltuğuna oturttu. Aracı ormanlık alanın daha tenha bir yerine götüren üç süpheli, burada H.Ç.'yi araçtan indirip, üzerinde bulunan 270 lira, cep telefonu ve altın yüzüğünü, kız arkadaşı R.F.'nin ise 50 lirasını aldı. Şüpheliler, H.Ç.'yi ormanlık alanda yüzüstü yatırıp etkisiz hale getirdi. Daha sonra araçta oturan R.F.'ye silah zoruyla sırayla tecavüz etti.

Mahsum B., Alaeddin H. ve Alparslan Y., H.Ç.'den daha fazla para bulmasını istedi. Ağabeyini arayan H.Ç. olumsuz yanıt alınca, üç kişi genç kızı ve erkek arkadaşını orada bırakıp kaçtı.

ŞİKAYET ÜZERİNE YAKALANIP TUTUKLANDILAR

Polise giden H.Ç. ve R.F. şikayetçi oldu. Gasp Büro Amirliği ekipleri, Mahsum B.'yi, çiften gasp ettiği cep telefonunu satmaya çalışırken, üzerinde olayda kullandığı ruhsatsız tabancayla yakaladı. Emniyete götürülen Mahsum B., suç ortaklarını da söyledi. Polis, diğer iki kişiyi de gizlendikleri yerde yakaladı. Üç kişi emniyette H.Ç. ve R.F. tarafından teşhis edildi. Yapılan araştırmada şüphelilerden Alaetttin H. ve Mahsum B.'nin aynı bölgede üç ayrı suç daha işledikleri tespit edildi. Adliyeye sevk edilen üç süpheli tutuklandı.

26'ŞAR YIL CEZA

Üç ayrı mahkemede, 'nitelikli silahla yağma', 'hürriyetten yoksun kılma' ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından Mahsum B. ve Alaeddin H. hakkında 200'er yıl, Alparslan Y. hakkında ise 100 yıl hapis cezası istemiyle 4 ayrı dava açıldı. Alaettin H. ve Mahsum B. hakkında, daha önce M.O. ve kız arkadaşı Ö.Ş.'nin parasını gasp ettikleri iddiasıyla 30'ar yıl hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı. İki şüpheli, tutuklu olarak yargılandıkları İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, gece ormanlık alana otomobille gezmeye giden çiftin önünü yola dizdikleri taşlarla kesip, M.O.'nun ve Ö.Ş.'nin boğazına bıçak ve silah dayayarak, üzerlerinde bulunan bin 500 lira ile cep telefonu gasp etmekle suçlandı. Mahkeme, yargılama sonunda Alaettin H. ve Mahsum B.'yi bu suçtan 26'şar yıl hapis cezasına çarpttırdı.

'KAPLUMBAĞA İLE İLİŞKİYE GİRİYORDU' SAVUNMASI

Alaettin H. ve Mahsum B., başka bir olayda Ş.A. adındaki erkeğin 500 lirasını ve bilgisayarını gasp ettikleri iddiasıyla haklarında açılan davada ilk kez hakim önüne çıktı. Duruşmaya müşteki Ş.A. katılmazken, tutuklu sanıklar Alaettin H. ve Mahsum B. ile avukatları hazır bulundu. Alattein H. üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyip şunları söyledi:

"Arkadaşım Mahsum ile ormana pikniğe gittik. Mahsum, bana yarı çıplak bir kişinin kaplumbağa ile ilişkiye girdiğini söyledi. Bu kişinin cep telefonuyla görüntüsünü çekip polise vereceğini belirtti. Mahsum, bu kişiye tekme atmaya çalıştı. Ben bırakmasını söyledim, 'polise teslim edelim' dedim. Mahsum, bu kişinin cep telefonuyla görüntüsünü çekti. Kendisi bize 'çoluk çocuğum var. Bırakın gideyim. Beni karakola götürmeyin' diye yalvardı. Kendisinin parasını yağma ettiysek neden polise gidip şikayetçi olmamış. Olay benim anlattığım gibi olmuştur. Kaplumbağa ile ilişkiye girerken görüntüsünü çekemedik. Yanında herhangi bir kadın yoktu."

Mahsum B. de aynı ifadeyi verdi.

'YANIMDAKİ KADIN KORKUP KAÇTI'

Daha önce poliste ifade veren müşteki Ş.A. ise telefonda bir kadınla randevulaşıp ormana gittiklerini kaydederek şunları anlattı:

"Araçta ikimiz oturuyorduk. İki kişi elinde bıçakla geldi. Yanımdaki kadın korkup kaçtı. Mahsum B. elindeki bıçağı gösterip yere çökmemi istedi. Üzerimde ne kadar para varsa çıkarmamı istedi. Belimde bulunan çantadaki 500 lirayı aldılar. Mahsum bana 'seni çırılçıplak soyacağım, fotoğrafını çekeceğim ve bunları ailene göndereceğim, s..tir git lan' dedi. Arabanın anahtarını da alıp gittiler. Arabanın yanına gittiğimde kapıların açık ve dizüstü bilgisayarın olmadığını gördüm. Canlı teşhiste ikisini teşhis ettim."

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, müşteki Ş.A.'nın bir sonraki celseye getirilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

100'ER YIL İLE YARGILANACAKLAR

Mahsum B., Alaeddin H. ve Alparslan Y. H.Ç. ve kız arkadaşı R.F.'ye karşı 'silahla yağma', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 100'er yıl hapis cezası istemiyle açılan davada, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim önüne çıkacak.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler