HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gayrimenkul zengini imamın evini basıp fidye isteyen çeteye operasyon

Bolu'da gayrimenkul zengini 80 yaşındaki emekli imam Abdullah Yüksel'in evini basarak çalışanları rehin alıp, fidye isteyen 9 kişilik çete, operasyonla yakalandı.

Gayrimenkul zengini imamın evini basıp fidye isteyen çeteye operasyon

20 Mart tarihinde meydana gelen olayda,Bolu'da 2001 yılında 'Menkul sermaye iradı' ile vergi rekortmeni olan, geçen yıl İzzet Baysal Caddesi'nde bir otel alıp, bir alışveriş merkezini de alan kişiler arasındaki en büyük ortak olan Abdullah Yüksel'in İzzet Baysal Devlet Hastanesi Bulvarı üzerindeki evini silahlı kişiler bastı. Kar maskeli kişiler Abdullah Yüksel'in evde bulunan bakıcısı S.B., şoförü S.C. ve muhasebecisi U.Ö.'yü rehin aldılar. 3 kişinin ellerini ve ayaklarını bağlayan kişiler, Abdullah Yüksel'den 250 bin TL fidye istediler. Çete üyelerinden M.T. parayı çekmesi için Abdullah Yüksel'i bankaya götürdü. Banka görevlisinin 50 bin TL'yi nakit geri kalanını da havale yapmak istemesi üzerine Abdullah Yüksel, ısrarla parayı nakit istedi. Abdullah Yüksel'in hareketlerinden şüphelenen banka görevlileri polisi aradılar. Görevlilerinin parayı vermemesinden kuşkulanan M.T. ise bankadan çıkarken, evde bulunan arkadaşlarını arayarak durumu bildirdi. Evde bulunan silahlı kişiler kaçtı. Evde bulunan 3 kişi silahlı kişilerin kaçmasının ardından ellerini ve ayaklarını çözerken, eve gelen polis ekipleri soruşturma başlattı.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri çevredeki ve geçiş güzergahları üzerindeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinden oluşan 200 saatlik görüntüyü tek tek izledi.

Günler süren soruşturmanın ardından zanlıların kimlikleri tespit edilerek, İstanbul'da oldukları belirlendi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü operasyon için İstanbul'a gidildi. Teknik takipte olan şüphelilerin Bolu'nun Gerede İlçesi'ne doğru hareket ettiklerinin tespit edilmesi üzerine operasyon ekibi TEM Otoyolu'nda adım adım aracı takip etti. Bolu Dağı mevkiinde TEM Otoyolu'nu kapatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin içerisinde bulunduğu otomobili durdurdu. Araçta bulunan 6 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi, 1 kişi ise Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, muşta, 2 bıçak, kar maskeleri ve eldiven ele geçirildi.

Liderliğini Ülkü Ocakları Bolu eski İl Başkanı Kenan Çevik'in yaptığı 3'ü kadın 9 kişi için ek gözaltı süresi istenildi. Kenan Çevik, H.K, M.B, M.A, M.K.B, M.T, Z.Ö, M.Y. ve N.Ö. ifadelerinin alınmasının ardından bugün sabah adliyeye sevk edildiler.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler