HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazi Mahallesi'ndeki olaylar

Gazi Mahallesi'nde, Bağcılar'daki terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenazesinin kaldırılmasına ilişkin toplanarak polise taş ve molotofkokteyli atan grup dağıldı.

İsmetpaşa Caddesi'nde kortej halinde yürümelerine izin verilmediği için polise taş ve molotofkokteyli atan gruptakilerle polis arasında uzun süre ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.

Biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen gruptakiler, barikat kurdukları ara sokaklardan da polise taş ve molotofkokteyli attı. Gruptakilerin ateş etmesi sonucu bazı polis araçlarına da mermi isabet etti.

Gece saatlerinde gruptakiler dağılırken, polis ekipleri de çöp konteyneri, tahta ve demirlerle kurulan barikatları kaldırdı.

Bu arada, Esentepe Mahallesi 2418. Sokak'taki bir markette, molotofkokteyli atılması sonucu yangın çıktı. Bölgedeki TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla söndürülen yangın, iş yerinde hasara neden oldu.

Müdahale sırasında ayağı kırılan Cüneyt Yavuz isimli kişi de Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtilen Yavuz'un, tedavisinin ardından emniyete götürüleceği öğrenildi.

Öte yandan, Özarslan'ın cenazesinin Gazi Mahallesi Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi'nde olduğu belirtildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, konuya ilişkin açıklamasında, emniyet güçlerinin cenazenin defnini engellemediğini ancak yasa dışı grupların cenaze töreni üzerinden örgüt propagandası yapmasına izin verilmeyeceğini bildirmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler