HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep polisinden hırsızlara darbe

Gaziantep emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda kentte hırsızlık olayına karışan şahıslar yakalandı.

Gaziantep emniyet müdürlüğü tarafındanyapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi,” Halkın memnuniyeti bizim başarımızdır " ilkesinden yola çıkarak suçları işlenmeden önlemek, aldığımız tedbirlere rağmen işlenmiş suçları vatandaşlarımızın vereceği destek ve görevlilerimizin özverili çalışmaları sonucu aydınlatarak, şüphelileri adalete teslim etmek, ilimizde huzur ve güvenliği en üst seviyede tesis edebilmektir.

Huzur ve güvenliği en üst seviyeye çekmek için çalışan gaziantep polisi başarılı icraatlarına bir yenisini daha ekledi. Kriminal imkânları suçla mücadele için seferber eden il emniyet müdürlüğü ekiplerimiz hırsızları bir bir tespit edip adalete teslim etmeye devam ediyor.

18.01.2015 günü gaziantep havalimanı protokol yolu üzerinde bulunan zeugma otoparkında motosiklet hırsızlığına karışan şüpheli c.m. isimli şahısla ilgili gaziantep polisi farklı bir yöntem izledi. Olayla ilgili adli işlemleri yürüten ekiplerimiz daha önce meydana gelmiş olaylarda suçluların olay mahallinde bıraktıkları faili belli olmayan maddi delillerin sahibini bulmak için adli makamlardan öncelikle izin istedi.Adli makamlardan alınan izinle şüpheli c.m. isimli hırsızlık şüphelisinin kan örneği incelenmek üzere kriminal polis laboratuarına gönderildi.Yapılan araştırmada;05.12.2013 günü yeşilkent mahallesi 107061 nolu sokak içinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayında şüpheli şahısların bıraktığı tornavida ve kontak anahtarı üzerindeki ter kalıntısı ile 09.01.2015 günü narlıtepe mahallesi 9. Caddede bulunan sabiha gökçen ana okulunda meydana gelen hırsızlık olayında hırsızların içtiği sigara izmariti üzerinden elde edilen tükürük kalıntısının, şüpheli c.m. 'ye ait olduğu ortaya çıktı.Kriminal raporlarla kanıtlanan sonuçlara göre daha önceden meydana gelen (2) adet faili meçhul olay aydınlatılmış oldu.

Benzerleri gelişmiş batılı ülkelerde görülen bu ilginç kriminal polis çalışmalarının ilimizde de yapılan çalışmalar sonucu başarılmış olması güvenliğimizi sağlayan il emniyet müdürlüğüne karşı duyulan kurumsal güveni bir kat daha artırmaktadır. Teknolojik imkânları profesyonelce kullanan emniyet çalışanlarından ilginç bir de tavsiye geldi "kusursuz suç mümkün değildir" en iyisi daha düşünce aşamasına bile gelmeden suç işlemekten vazgeçmek” (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler