HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep saldırısında kurbanların kimlikleri belli oldu

Gaziantep kent merkezinde bir sokak düğününde meydana gelen patlamada ölü sayısı 51'e yükseldi. Öte yandan kurbanların kimlikleri belli olmaya başladı

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde bir mahalle düğününe düzenlenen terör saldırısında ölü sayısı 51'e yükseldi.

Gaziantep Valiliği ölenlerin sayısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"

20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."

Açıklamadan saatler sonra ölü sayısı 51'e yükseldi.

BİR CANLI BOMBA YELEĞİ BULUNDU

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gaziantep’ deki canlı bomba saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Olay yerinde 1 adet parçalanmış canlı bomba yeleği elde edilmiştir” denildi.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar saldırıyı

IŞİD'in düzenlediğini söyledi.

HAYATINI KAYBEDEN 41 YURTTAŞIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Gaziantep'teki 'canlı bomba' saldırısında yaşamını yitiren 50 kişiden 9'unun otopsi ve kimlik tespiti çalışmaları devam ederken kimliği belirlenen 41 kişi şunlar:

Fatma Abdullah, Gurbet Akcan, Kamil Akdoğan, Bünyamin Akdoğan, Saliha Akdoğan, Muhammet Alpaslan, İsmail Alpaslan, Muhittin Alpdoğan, Ubeyit Alpdoğan, Hasan Alpdoğan, Kamile Ayhan, Nur Huriyet Ayhan, Metin Caner, Hüsam Cuma, Abdulhamit Çelikten, Süleyman Durak, Serhat Eryılmaz, Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Mirgin Gürbüz, Salih İlper, Yusuf İlter, Murat Kalay, Hakkı Okur, Mehmet Ali Özcan, Nergiz Özcan, Kerem Özer, Semanur Özer, Mehmet Ali Taş, Devran Toruman, Osman Toruman, Vesile Toruman, Sinan Urtekin, Ahmet Urtekin, İbrahim Urtekin, Mehmet Urtekin, Muhammet Yağız, Aliye Yağız, Süreyya Yağız, Orhan Yavuz ve Şükran Ayhan.

AKP'Lİ TAYYAR: İLK GELEN BİLGİLER DAEŞ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep'teki bombalı saldırının failinin, gelen ilk bilgiler yönünde terör örgütü DAEŞ'in yaptığını söyledi.

Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100'ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü DAEŞ'in yaptığını kaydederek, şöyle konuştu:

"

Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100'ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ'in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu'dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor."

Bu sabah Gaziantep

Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, saldırıda yaralananları ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bombalı terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti. Akdağ, "

Tamamen masum insanlara karşı yapılan bu saldırı bir insanlık suçu" dedi.

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Genel sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ile birlikte bombalı terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti. Medikalpark Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaretinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, terör saldırısının insanlık suçu olduğunu kaydetti. Akdağ, "

Bir düğün yerinde çocuklar, kadınlar... Tamamen masum insanlara karşı yapılan bu saldırı, bir insanlık suçu. Terör örgütlerinin ismi ne olursa olsun maksatları aynı. Huzurumuzu bozmak, birlik ve beraberliğimizi zedelemek istiyorlar. Biz ise birliğimizi bozdurmayacağımızı, birlik ve beraberliğimizi zedeletmeyeceğimizi tekrarlıyoruz" dedi.

Hastanedeki yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi veren Akdağ, "

Çok sayıda yaralımız var. Sayı her an değişiyor. Hafif olanlar evlerine gönderiliyor. Valilikte bir kriz merkezi var. Tüm ihtiyaçları gözettiği gibi, yaralıların da ihtiyaçlarını dikkatle gözetliyor. Olayın hemen ardından bir uçak ambulans da göndermiştik. Gaziantep'in mevcut potansiyeli, tüm yaralılarımızı karşılamaya ve ihtiyaçlarını gidermeye yetti. Tüm hastanelere, sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Böyle durumlarda, birlik ve beraberliği sağlık çalışanları ve tüm sağlık kuruluşları mükemmel bir şekilde veriyorlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Şimşek: Ölü sayısı artabilir

NTV canlı yayınına bağlanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şunları söyledi:

Ben İstanbul’dayım, Gaziantep’e geçeceğim. Valimizin verdiği bilgiye göre barbarca saldırı olmuş. Canlı bomba. Milletimizin başı sağ olsun. Öyle görünüyor ki bütün terör örgütleri PKK, IŞİD, FETÖ bu dönemde Türkiye’yi hedeflerine koymuşlar. Teröre asla taviz vermeyeceğiz. Suriyeli kardeşlerimize kucağını açmış büyük bir başarısı hikâyesi yazan bir şehir.

Tabii ki bu teröre rağmen bu ülkenin de, Gaziantep’in de terörize olmasına izin vermeyeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Birazdan İstanbul’dan havaalanına ilk uçakla Gaziantep’e geçeğiz.

Biraz daha rakamlar kötü olabilir. Vahşi ve barbarca bir saldırı. Bir düğün yerine böylesine bir saldırı insanlık tarihine eşi benzeri görülmemiştir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Milletimizi oynanan oyunu görüyor, biliyor.

HDP: Partili üyelerimizin düğünü

HDP’den saldırıyla ilgili bir açıklama yapıldı: “

Gaziantep’te partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısında çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi. Saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.”

"Son bir yılda bir çok terör örgütünün üst üste saldırıları ile karşılaştık"

Akdağ, özel, devlet ve üniversite hastaneleri ile sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, son bir yılda ülkenin farklı illerinde üstüste gerçekleşen terör saldırılarına dikkat çekti. Bakan Akdağ, "

Son sene, bir çok terör örgütünün üst üste saldırılarıyla karşılaştık. Gerçekten sağlık kuruluşları, özel sağlık kuruluşları, devletin ve üniversite sağlık kuruluşları, inanılmaz bir sahiplenmeyle yaklaşıyorlar. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Bu kolay değil. tüm yaralılar, bir anda bakılıyor. Gece boyunca sabaha kadar onlarca ameliyat yapıldı" şeklinde konuştu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise

"Kriz merkezi kuruldu. Valilik yönetiyor. En sağlıklı açıklamaları valilik yapsın, en doğrusu o olur. Önemli olan bizim için yaralılarımız bir an önce sağlıklarına kavuşması, tedavi edilmesi, önceliğimiz yaralıların sarılması. Allah'tan şifa diliyorum. Gerçekten, yaralılarımıza çok iyi hizmet veriliyor" diye konuştu.

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

GÖRGÜ TANIKLARI 2 KİŞİNİN KAÇTIĞINI İDDİA ETTİ

Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

Öte yandan Karkamış'taki sınır bölgesindeki boş araziye 9 havan mermisinin de düştüğü gelen bilgiler arasında...

20 AĞUSTOS'TA POLİS MERKEZİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Gaziantep'te 4 yıl önce 20 Ağustos günü, Karşıyaka Polis Merkezi önüne bırakılan bomba yüklü otomobil infilak ettirilmiş, 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.

HASTANEDE GERGİNLİK, POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Gaziantep'te 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırının ardından, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan kalabalık, teröre tepki gösterip yaralılar için kan vermek istedi. Bu sırada hastane bahçesinde gerginlik yaşandı. Kalabalığın yol açtığı gerginlikte polisler, havaya uyarı ateşi açtı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler