HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te gerginlik

Gaziantep'te, Suriyeli bir kişinin, tartıştığı ev sahibini öldürmesini protesto etmek amacıyla toplanan gruba, polis müdahale etti.

Üç gün önce evinden çıkmasını istediği Suriyeli kiracısı tarafından bıçaklanarak öldürülen Hıdır Çalar'ın (62) yakınları, akşam saatlerinde olayın yaşandığı Ünaldı Mahallesi ile civar mahallelerde toplanarak izinsiz gösteri yapmak istedi.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan grup, sokakları çöp konteynerleriyle kapatıp taş atmaya başladı. Ekipler, bunun üzerine gruba biber gazıyla müdahale etti. Çevredeki bazı işyerlerine de zarar veren grup, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Olaylar sırasında Karayılan Caddesi'ndeki bir iş yerinde ikamet ettiği belirtilen Suriyeli bir aile, mahsur kaldı. İş yerinin kepengini zorlayarak içeri girmek isteyen grup, polis tarafından engellendi. Grubu sakinleştiren polis ekipleri, daha sonra içerideki aileyi polis aracına bindirerek güvenli bir bölgeye götürdü.

Suriyeli aile, gazetecilere yaptığı açıklamada, çıkan olaylara anlam veremediklerini, ülkelerindeki olayların yatışmasının hemen ardından dönmek istediklerini kaydetti.

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olaylar sırasında, bazı mahalle sakinleri ile güvenlik ekipleri arasında gerginlik yaşadı.

Bu arada, çevredeki vatandaşların gösterdiği Suriyeli ailelerin yaşadığı bazı evlerde de güvenlik amacıyla polis ekiplerince arama yapıldı.

-Olay

Hıdır Çalar, salı günü Ünaldı Mahallesi Mıhcı Zekariya Sokak'taki evini kiralayan Suriyeli aileden evden çıkmasını istemiş, talebine olumsuz yanıt alması üzerine çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayı öğrenen mahalle sakinleri, Suriyelilerin yaşadığı eve girmeye çalışmış, polis gruba müdahale etmişti. Cinayet şüphelisi ise olaydan sonra kaçmıştı. Çevredeki mahalle sakinleri, dün gece de yaşananları protesto etmiş ve gerginliğe neden olmuştu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler