HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te HDP binalarına saldırmak isteyenlere polis müdahalesi

Gaziantep’te terör saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanan kalabalık, HDP binalarına saldırmak istedi.

Gaziantep'te HDP binalarına saldırmak isteyenlere polis müdahalesi

HDP il ve ilçe binaları önünde yoğun güvenlik önlemi alan polis, uyarılara rağmen dağılmayan bazı gruplara biber gazı ve tazyikli suyla etti. Gruptakiler, yankesicilik yaptığını öne sürdükleri Hasan T.'yi ise linç etmek istedi, polis kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı.

Terör örgütü PKK’nın saldırılarını protesto etmek amacıyla akşam saatlerinde Kırkayak Parkı’nda toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan HDP il binasına saldırmak isteyen kalabalıktakiler, parti önünde güvenlik önlemi alan polisler tarafından engellendi. Grup, daha sonra Demokrasi Meydanı’na kadar yürüyüp İstiklal Marşı okuyarak terör saldırılarını protesto etti. Bu sırada kalabalık arasında bulunan MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan, gruba seslenerek provokasyonlara karşı sağduyu çağrısında bulundu.

YANKESİCİ ŞÜPHELİSİNE LİNÇ GİRİŞİMİ

Demokrasi Meydanı’nda toplanan kalabalık, yankesicilik yaptığı iddia edilen Hasan T.'yi şüpheliyi linç etmek istedi. Bir süre kovaladıkları Hasan T.'ye yumruk ve tekmelerle saldıran gruptakiler güçlükle sakinleştirildi. Bu sırada parkta toplanan kalabalığın dağılması için polis, havaya uyarı ateşi açtı. Hasan T., olay yerinde bulunan bir sağlık görevlisinin ilk müdahalesinin ardından çağrılan ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HDP BİNASINA SALDIRMAK İSTEYENLERE MÜDAHALE

Demokrasi Meydanı’ndan gruplar halinde ayrılıp sloganlarla 8 Şubat Mahallesi’ndeki HDP Şehitkamil İlçe Başkanlığı'na yürüyen kalabalık, parti binasına saldırmak istedi. TOMA ve zırhlı araçlarla parti binası önünde güvenlik önlemi alan polis, ellerinde Türk bayrakları taşıyan gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayarak binaya saldırmak isteyen kalabalığa polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Polisin müdahalesiyle gruptakiler dağılırken, kentteki terör gösterileri ve olası gerginliğe karşı güvenlik önlemleri sürüyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler