HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep’te üniversiteli kızlardan taciz iddiası

Gaziantep'te üniversiteli kız öğrenciler, kaldıkları Kredi Yurtlar Kurumu'na ait Nilüfer Kız Yurdu'na giderken ve gelirken tacize uğradıklarını iddia etti.

Gaziantep Üniversitesi önünde öğle saatlerinde ellerinde pankartla bir araya gelen 15 üniversite öğrencisi kız, kaldıkları Nilüfer Kız Yurdu'na giderken kimliği belirsiz kişiler tarafından tacize uğradıklarını ileri sürdü. Erkek öğrencilerin de destek verdiği eylemde, yetkililerden çözüm yolu bulunmasını isteyen kız öğrenciler, yurtlarının ıssız bir yerde olduğunu söyledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Gaziantep Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi Duygu Polat, Karataş Mahallesi'nde bulunan kız yurdunun güvenliksiz bir bölgede olduğunu söyledi.

Her akşam okul çıkışında yurt yolunda kendisinin ve arkadaşlarının tacize maruz kaldığını ileri süren Duygu Polat, yurt yönetiminin bu duruma sessiz kaldığını kaydederek, "Bu yurt açılmadan önce Fatma Şahin vermiş olduğu hiçbir vaadi yerine getirmemiştir. Tramvay ücretsiz olacak denildiği halde hiçbir adım atılmıyor. Ancak verilmiş olan sözler yerine getirilmiş olsa bile kadını bir et parçası olarak gören anasının diz kapağından tahrik olabilen yobazların sapkın ahlakı bu ülkeden defedilmedikçe bugün yurda yürürken yaşadığımız şiddet ringde ve tramvayda kendisini gösterecektir” diye konuştu.Yurt yolunun daha aydınlık ve güvenilir olmasını isteyen Polat, her gün kaçırılma korkusuyla yaşadıklarını sözlerine ekledi. Öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler