HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gebze'de PKK orepasyonu: 3 kişi tutuklandı

Emniyet'in Gebze'de gerçekleştirdiği operasyonda 3 kişi tutuklandı, 10 kilo A-4 plastik patlayıcı, 3 kalaşnikof tüfek ve 1 lav silahı ele geçti.

Gebze'de PKK orepasyonu: 3 kişi tutuklandı

İZMİT(Kocaeli) (DHA)- Kocaeliİ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin Gebze'de gerçekleştirdikleri operasyonda gözaltına alınan 3 kişinin kaldığı evin bahçesinde toprağa gömülü halde 10 kilo 255 gram A-4 patlayıcı madde, 3 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, bunlara ait jarjör ve mermi ile 1 adet lav silahı ele geçirildi.

Bazı ihbarları değerlendiren Terörle Mücadele ekiphleri şüpheli kişileri teknik ve fiziki takibe aldı. Birkaç gün süren takibin ardından dün gerçekleştirilen operasyonda PKK terör örgütü mensubu olduğu belirtilen kişilerin kaldığı eve baskın düzenlendi. Baskında Ö.K., R.B. ve M.A. adlı 3 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin kaldıkları evin bahçesinde yapılan aramada toprağa gömülü halde 10 kilo 255 gram A-4 plastik patlayıcı, 3 adet Kalaşnikof uzun namlulu tüfek, bu silahlara ait 139mermi, 5 adet şarjör ve 1 adet dolu Lav Silahı bulundu.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Ö.K., R.B. ve M.A. tutuklanırken, bu kişilerin bağlantılarıyla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler