HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gebze'de trafik kazası: 3 yaralı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Dilovası Beldesi'nde dün akşam saatlerinde yokuş aşağı indiği sırada freni patlayan kamyon, önünde duran kamyona çarparak bir evin üstüne ittikten sonra, aynı evin bahçesine girdi, sonra durabildi. Kazada biri kamyon sürücüsü toplam 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Gebze'de trafik kazası: 3 yaralı

Dilovası Beldesi Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde yokuş aşağı inen kömür yüklü 42 SB 974 plakalı kamyon, önünde giden ve karşıdan gelen kamyona yol vermek için duran Yıldız Nakliyat'a ait 54 LA 702 plakalı kömür yüklü kamyona arkadan çarptı. Arkadaki kamyonun çarpması sonucu öndeki kamyon hızını alamayarak 57 numaralı evin çatısına uçarken, kazaya sebep olan kamyon ise aynı evin bahçesine düştü. Kaza sırasında evin önünde oturan Fatma Henden (40) ile komşusu Hatice Aydın (52) ve kimliği belirlenemeyen kamyon sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Yaralılar vatandaşlar tarafından Gebze Devlet Hastanesi ile İzmit SSK Sopalı Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazaya sebep olan ve henüz kimliği belirlenemeyen kamyon sürücüsünün ise kaza sırasında kamyonun kapısını açıp atlayarak kaçtığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Hatice Aydın ayakta tedavi edilerek taburcu edilirken, hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenilen Fatma Henden ile sürücünün tedavisine ise devam ediliyor.
Kazadan sonra olay yerine toplanan vatandaşlar, Dilovası Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç'ın kaza yerine gelmesini istediler. Bu isteklerine başkandan cevap gelmeyince yolu trafiğe kapatmak isteyen vatandaşlara ise polis engel oldu. Vatandaşların daha büyük taşkınlık çıkarması ihtimali üzerine Gebze'den çok sayıda polis ile çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Kaza yerinde güvenlik güçleri vatandaşları sakinleştirerek dağıttı.

Kaza yapan kamyonların her gün bu yolu kullandığını belirten vatandaşlar, yolun kamyon trafiğine kapatılmasını istediler. Kazaya sebep olan kamyonların Sibirya'dan gelen kömürleri limandan alarak Çerkeşli Köyü'ndeki kömür depolarına götürdükleri ve oradan da aldıkları paketlenmiş kömürleri satış noktalarına götürdükleri belirlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler