HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gecekondu yıkımı meydan savaşına döndü

Ankara'nın Dikmen semtindeki gecekondu yıkımı meydan savaşını andıran görüntülere sahne oldu.

Gecekondu yıkımı meydan savaşına döndü
Mahalleli yıkım ekiplerini havai fişeklerle engellemeye çalıştı. Bazı firma çalışanları ise kavga sırasında av tüfeği kullandı.
Çankaya’ya bağlı Dikmen semtinde kentsel dönüşüm kapmasında gecekonduları yıkmaya gelen taşeron firma çalışanları ile mahalle sakinleri birbirlerine girdi.
Taşlı sopalı kavga sırasında mahalle sakinleri yıkım ekiplerini havai fişeklerle engellemeye çalıştı. Bazı firma çalışanları ise kavga sırasında av tüfeği kullandı.
Yıkım ekipleri mahallelinin direnişi karşısında çareyi kaçmakta buldu. Semt sakinleri geride kalan iş makinelerini tahrip etti. Olayda bir polis ile bir gazeteci hafif şekilde yaralandı.
Mahalleli yıkım ekibine önce sopalarla sonra patlattıkları havai fişeklerle direnmeye çalıştı. Bu hamlelere yıkım ekibinden av tüfeğiyle yanıt gelince ortalık karıştı, adeta savaş çıktı. Ama mahalleli kendilerine ateş açılmasına boyun eğmedi.
Polisin bile müdahale edemediği çatışma sonunda yıkım ekibi pes etti. Öfkesi dinmeyen mahalleli bu kez de yıkım ekiplerinin mahallede bıraktığı iş makinelerine saldırdı.
Çıkan olaylarda şans eseri kimse hayatını kaybetmedi. Bir polis ve bir gazeteci hafif yaralandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler