HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gelen geçen yol sormasın diye maketini dikti!

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı'da market işlemcisi Cafer Sönmez, kendisine devamlı olarak yol tarifi sorulmasından bıktığını söyleyerek iş yerinin önüne maketini koydu. Birebir ölçülerde yaptırdığı maketten birine Alaçatı Port yönüne giden yolun tarifini, diğerine de Alaçatı merkezine giden yolun tarifini yazan Sönmez, "İnsanlar, hayırlı işler bile demeden yol tarifini alıp gitmek istiyor. Hatta dükkanımdan içeri girmeden, aracının kornasını çalarak beni yanına çağırıyorlar" diye konuştu.

Sönmez, birebir ölçülerde yaptırdığı iki maketten birine Alaçatı Port yönüne giden yolun tarifini, diğerine de Alaçatı merkezine giden yolun tarifini yazarak marketin önüne koydu.

Sönmez "İnsanlar, hayırlı işler bile demeden yol tarifini alıp gitmek istiyor. Hatta dükkanımdan içeri girmeden, aracının kornasını çalarak beni yanına çağırıyorlar. Yani işi gücü bırakıp, yanına giderek yol tarif etmek durumunda kalıyorum" dedi.

Çok sorulan iki yönü, yaptırdığı maketine yazdığını anlatan Cafer Sönmez, "Bunlardan biri 'Alaçatı merkeze nasıl giderim?’ diğeri de 'Sahil yönüne nasıl giderim?’ sorusu. Maketlerimi yaptırarak çözüm üretmeye çalıştım. İnsanlar maketime baksın. Maketin yanındaki yol tarifini okuyarak hızlı bir şekilde yoluna devam etsin, dedik. Böylece ben de dükkanımda rahatça işimi yaparım diye düşündüm. İnsanların tepkileri de oldukça güzel" diye konuştu.

"MİZAH VE ESPRİYLE MESAJ VERMEYE ÇALIŞIYORUM"

Marketin içerisinde küçük notlarla bazı mesajlar verdiğini de anlatan Cafer Sönmez, "Örneğin insanlar çakmağı oyuncak yapıyorlar. Hemen çakmaklara küçük bir not yazdım; ’Çakmağı üçüncü kez yakan sahibi olur.’ İnsanlar bir iki denedikten sonra notu görünce, ’Üçüncüyü yakarsam bakkal bana bunu satacak’ deyip bırakıyor. Mizah ve espriyle mesaj vermeye çalışıyorum. Mizah, bizim olmazsa olmazımız" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler