HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genç kadın 140 TL’lik giriş ücretini ödeyemeyince acı çekerek öldü

İzmir'de ilgilenilmeyerek gittiği hastaneden eve gönderilen hasta, ağırlaşınca başka bir hastaneye başvurdu. Burada da giriş ücreti nedeniyle hastaneye alınmayan genç kadın hayatını kaybetti.

Genç kadın 140 TL’lik giriş ücretini ödeyemeyince acı çekerek öldü

İzmir'de, tüberküloz hastası olan 30 yaşındaki Rabia Çiçek, rahatsızlanınca başvurduğu hastane tarafından ağrıların psikolojik olduğu ifade edilerek evine gönderildi. Ağrıların bir kez daha artması üzerine bir başka hastaneye başvuran talihsiz kadın, iddialara göre bu kez de 140 TL'lik giriş ücreti olmadığı için müdahale edilmedi ve bir müddet sonrada hayatını kaybetti.

Tüberküloz hastası olan 30 yaşındaki Rabia Çiçek, kardeşi Tuba Piren tarafından İzmir'de bir hastaneye götürüldü. Acil serviste müdahaleyi yapan doktorlar, ağrıların psikolojik olduğunu söyleyip genç kadını evine gönderdi. Bir müddet sonra dayanılmayacak derecede ağrıları artan kadın, kardeşi tarafından bu kez Buca'da bulunan özel bir hastaneye götürüldü.

140 TL ödeyemeyince dakikalarca acı çekti

Hastaneye gelen talihsiz kadını karşılayan acil servis görevlileri, iddialara göre, Rabia Çiçek'ten 140 TL hasta giriş ücreti istedi. Kardeşinin çok ağrı çektiğini söyleyen abla Tuba Piren, üzerinde 50 TL olduğunu, yolda olan eşi gelince paranın geri kalanını tamamlayacaklarını söyledi. Hastane görevlisi parada ısrar edince 30 yaşındaki Rabia Çiçek, sedye üzerinde bir saat acı çekti. Tüberküloz hastası olduğuna dair raporu olan ve yinede iddialara göre bekletin kadın daha sonrada muayene odasına alındı.

Muayene odasında acı çekerek öldü

Talihsiz kadın, bir müddet sonra ise tekrar rahatsızlandı. Rabia Çiçek, odaya alındıktan 10 dakika sonra ise hayatını kaybetti. Her iki hastanenin ihmali bulunduğu iddia edilen olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Kardeşinin 140 TL para için göz göre göre öldürüldüğünü söyleyen abla Tuba Piren, sorumlulardan şikayetçi oldu.

Avukat Dikayak: "Bu bir cinayettir"

Müvekkilinin göz göre göre öldürüldüğünü ve bunun bir cinayet olduğunu öne süren Avukat Melih Dikayak, şöyle konuştu:

"Müvekkilimin ağrılar içinde tedavi olmak üzere gittiği hastanede acilen genel cerrahiye sevk edilerek ameliyata alınması gerekirken, ağrılarının psikolojik olduğu söylenerek, hiç bir müdahalede bulunulmadan kovulurcasına taburcu edilmiştir. Bu uygunsuz taburcu üzerine vakit kaybetmeden tedavi edilebileceği düşüncesiyle müvekkilim bu kez özel bir hastaneye götürülmüştür. Müvekkilim acılar içinde kıvranırken hastane görevlileri 140 TL yatırılmaması halinde doktorun hastayı göremeyeceğini söylemiştir. Görevliler ve doktorlar 45 dakika 140 TL giriş ücreti ödeyemeyen hastanın acılar içinde çığlık atmasına seyirci olmuştur. Üzerlerinde para olmayan müvekkilimin ve yakınlarının çırpınmalarına aldırmamış ve adeta 140 TL'nin derhal ödenememesi sebebiyle kıvranarak ölümü reva görmüşlerdir. Müvekkilin vefatından sorumlu olanlara karşı tüm hukuki başvurularımızı yapacak olmakla birlikte ilgililerin meslek kuruluşlarından ve özellikle Sağlık Bakanlığından görevlendirme yapmak suretiyle sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kesin sonuç için adli tıp raporu bekleniyor

Genç kadının kesin ölüm nedeni ise adli tıp raporundan sonra açıklanacağı belirtildi. Savcılık, olayın tanığı olan abla Tuba Piren'in anlatımları üzerinden sorumlu doktorlar hakkında da inceleme başlattı.

Öte yandan, her iki hastane de olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

İHA

En Çok Aranan Haberler