HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gerekçeli karar: Eşini aldatma nedeni bulunmuyor

Diyarbakır'da nikahsız yaşadığı 17 yaşındaki Songül Malkoç'u poşu ile boğarak öldüren 19 yaşındaki Mehmet Emin Çapat'ı ömürboyu hapis cezasına mahkum eden mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı.

Gerekçeli karar: Eşini aldatma nedeni bulunmuyor

DİYARBAKIR, (DHA) - Kararda, 6 aylık bebeği bulunan Songül Malkoç'un, nikahsız yaşadığı Mehmet Emin Çapat'ı aldatması için bir nedeninin bulunmadığı belirtildi.

Diyarbakır'da nikahsız eşi Songül Malkoç'u poşu ile boğarak öldüren Mehmet Emin Çapat'ı iyi hal indirimi ile ömür boyu hapis cezasına çarptıran 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, davayla ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Önceki celselerdeöldürülen Songül Malkoç'un başka bir kişiyle ilişkisi olup olmadığının polis tarafından yaşadığı mahallede araştırılmasını isteyen, ancak avukatların tepkisi üzerine karardan vazgeçen mahkemegerekçeli kararında, sanığın üzerine atılı suçu kabul ettiğini belirtti.

Minibüs şoförü Mehmet Emin Çapat'ın haksız tahrik hükümlerinden faydalanmak için bu iddiayı ortaya attığını belirten mahkeme, 6 aylık bebeği olan Songöl Malkoç'un eşini aldatması için bir nedeninin bulunmadığını ve bu durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğunu vurguladı. Sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığı belirtilen gerekçeli kararda, "Sanığın aile için huzursuzluklar nedeniyle kendisine ait poşuyu arkası dönük olan maktülün boynuna dolayıp sıkmak suretiyle öldürdüğü belirlenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

EŞ SAYILMAMIŞTI

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde geçen Kasım ayında meydana gelen olayda minibüs şoförü Mehmet Emin Çapat, 1.5 yıldır dini nikahla yaşadığı 6 aylık çocuklarının annesi Songül Malkoç'u evde poşu ile boğarak öldürmüştü.

Sanık hakkında 'kendisini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen davada, Songül Malkoç resmi nikahlı olmadığı için yasal statü olarak eş sayılmamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler