HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gezi'de ölenler Pink Floyd'la anıldı

İzmir'de sosyal medya üzerinden anlaşarak Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen bir grup, 'Gezi' eylemlerinde yaşamını yitirenlerini andı.

Etkinlikte, toplumsal olaylar üzerine yazdığı şarkılarla hafızalarda yer edinen Pink Floyd grubunun parçaları çalındı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen çoğunluğu kentteki çeşitli üniversitelere mensup üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 500 kişi, 'Gezi' eylemlerinde yaşamını yitirenlerini anmak için saat 21.00 sıralarında Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldi.

Düzenlenen etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB, İKK, KESK, DİSK, İzmir Barosu, Konak Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Rock-A Festival Kolektifi destek verdi. Progresif rock müziğinin efsanevi grubu Pink Floyd'un The Wall albümünde yer alan 'Bring The Boys Back Home' (Çocukları Geri Getirin) adlı müzik parçası konserin esin kaynağı ve adı oldu. İzmirli bir grup müzisyen tarafından kurulan sahnede başta 'Gezi' olmak üzere çeşitli eylemlerde yaşamını yitirenlerin isimleri okundu. Konserde toplumsal olaylar üzerine yazdığı şarkılarla hafızalarda yer edinen Pink Floyd grubunun 20'ye yakın şarkısı söylendi. Şarkılara eşlik eden grup üyeleri 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı attı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler