HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gıda zehirlenmesi sonrası yeniden zehirlendiler

Tekirdağ'da gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan Erdal ailesi, taburcu edildikten sonra verdikleri şükür yemeğinde, yakınları ve komşularıyla tekrar zehirlendi.

Gıda zehirlenmesi sonrası yeniden zehirlendiler

Asiye Erdal, bir süre önce Marmara Ereğlisi ilçesindeki evlerinde, akşam yemeği için asma yaprağından sarma yaptı. Sarmayı yiyen aile bireylerinde bir süre sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleri başladı.

Alaattin ve Asiye Erdal çifti, çocukları Ayşin ve Münevver Erdal ile Asiye Erdal'ın annesi Kamile Karayel devlet hastanesine başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerde aile bireylerine gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Aile, bir hafta süren tedavinin ardından taburcu edildi.

ŞÜKÜR YEMEĞİNDE YENİDEN ZEHİRLENDİLER

Erdal ailesi, başlarına gelen olumsuzluktan kurtuldukları ve sağlıklarına kavuştukları için hastaneden ayrıldıktan sonra şükür yemeği vermeye karar verdi.
Aile, kestikleri adaktan yemek yaparak yakınlarını ve komşularını da davet etti.

Bu kez de Erdal ailesi, yakınları ve komşuları yedikleri yemekten zehirlendi. Zehirlenen 25 kişi hastaneye kaldırıldı. 21 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yoğun bakıma kaldırılan 4 kişinin tedavisi ise sürüyor.

"BİZ DE ANLAMADIK"

Alaattin Erdal, yaşadıklarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, zehirlenmenin kabusları olduğunu söyledi. Yaşananlara anlam veremediklerini dile getiren Erdal, "Önce sarmadan zehirlendik. Şükür için bir adaklık kestirdik. Sonra yine zehirlendik, komşular da zehirlendi. Allah esirgedi, Allah beterinden saklasın." diye konuştu.

Gıda zehirlenmesi "kabusları" oldu

Asiye Erdal da yaşadıklarından sonra gıdalar ve gıdaların korunması konusunda daha hassas davrandıklarını ve yemeklerde seçici olduklarını kaydetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler