HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Giydiği ayakkabılar hastanelik etti

Erzurum’da bir genç kızın, giydiği ayakkabılar nedeniyle hastanelik olduğu öne sürüldü. Genç kıza 5 günlük iş göremez raporu verildi.

Erzurum’da 21 yaşındaki Esra Turan'ın, kanserojen madde içerdiği iddia edilen ayakkabılar nedeniyle hastanelik olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, bir ayakkabı fabrikasından 94 liraya bot alan Esra Turan’ın her iki ayağında, bir buçuk saat içerisinde şiddetli derecede yanık ve kızarıklık oluştu. Ailesi tarafından hastaneye götürülen Esra, tedavi altına alındı. Özel bir şirkette çalışan Esra’ya 5 günlük sağlık raporu verildi.

"GÖZLERİME İNANAMADIM"

Ayaklarındaki yanma nedeniyle gece boyu uyuyamadığını ifade eden Esra Turan, "Ayakkabıları giydikten yaklaşık bir buçuk saat sonra, her iki ayağımda tarifi zor ama benzin dökmüş, ateşe vermişsiniz, öyle bir acı hissettim. Her iki ayak parmaklarımda kızarma ve su toplanmaya bağlı yanıklar oluştuğunu görünce gözlerime inanamadım. O gece sabaha kadar acıdan uyuyamadım. Babam ertesi gün yeniden hastaneye götürdü. Doktor bana bu durumun, ayakkabılardan kaynaklandığını düşündüğünü, laboratuvarda baktırmam gerektiğini söyledi. Daha sonra ilaç kullandım. Ama ayaklarımdaki sorun devam etti. Daha sonra başka bir doktora gittik. O doktor da ayakkabılarımı laboratuvarda inceletmemi söyledi. Şimdi ayakkabıları inceleteceğiz" dedi.

Esra Turan’a Palandöken Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde, 5 gün iş göremez raporu verildi.

"AYAKKABILARI İNCELETECEĞİZ"

Baba Hikmet Turan ise haklarını kanun çerçevesinde arayacaklarını söyleyerek, "Öncelikle kızımın ayaklarını bu duruma getiren ayakkabı firması hakkında suç duyurusunda bulunarak, hakkımızı Tüketici Kanunu çerçevesinde arayacağız. Aile olarak böyle bir vakayla ilk kez karşılaştık. Bir ayakkabı yüzünden insanın sağlığı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, piyasaya binlerce zehirli ayakkabı sürüldüğü konusunda, "Maalesef bu eşya iç piyasaya satılmış görünüyor. Ne kadarı piyasaya sürüldü, onu bilemiyoruz. Bazı marka isimleri var ama aynı markanın sağlıklı ürünleri de var. Marka ismi belirtmek sıkıntı yaratabilir. Ayakkabılarla ilgili yoğun bir şekilde raftan ürün numunesi alarak çalışma yapıyoruz. İmha edilmesi gereken 33 bin çift ayakkabı var" açıklamasında bulunmuştu.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler