HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökyüzünde ölümcül takla

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yamaç paraşütüyle havada takla atarken, paraşütün içine düşüp iplere dolanan pilotun ölüm- kalım savaşı saniye saniye kaydedildi.

Aynı hareketi denerken 1000 metre yükseklikte paraşütün ipleri kopan bir diğer pilot ve yolcusu ise yedek paraşütlerini açarak kurtuldu.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne gelerek dünyanın sayılı paraşüt merkezlerinden Babadağ'dan atlayış yapan yamaç paraşütü pilotları, Ölüdeniz semalarında birbirinden tehlikeli akrobasi hareketleri deniyor. Akrobatik hareketler arasında en tehlikelisi tumble (takla) hareketi olarak gösteriliyor. Hareket, pilotun paraşütle havada 360 derece dönmesinden oluşuyor. Pilotlara adrenalin dolu dakikalar yaşatan bu zorlu hareket, gökyüzünde tehlikeli anları da beraberinde getiriyor. Ölüdeniz'de takla hareketi denerken, ölümle burun buruna gelen pilotlar, bu anları dizlerine ya da başlarına bağladıkları kameralarla saniye saniye kaydediyor. Pilotların sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yayınladığı bu görüntüler, en çok tıklananlar arasında yer alıyor.

KENDİ DÜŞÜŞÜNÜ KAYDETTİ

Görüntülerden birinde Babadağ'dan havalandıktan sonra Belceğiz Plajı semalarında dizine bağladığı paraşüt kamerasını çalıştıran pilot Ali Çelebi, akrobasi denemesine başlıyor. Havada taklalar atan Çelebi, dönüşleri bitirmeye çalışırken paraşütün kontrolünü kaybediyor. Paraşütün içine düşerek iplere dolanan pilotun yedek paraşütü açma çabası, ölüm- kalım savaşına dönüyor. Pilot hızla denize çakılmaktan yedek paraşütünü açarak kurtuluyor. Kısa süre içinde Ölüdeniz'e düşen pilot, yüzerek sudan çıkmayı başarıyor.

PARAŞÜTÜN İPLERİ KOPTU

Bir başka görüntüde ise Babadağ 1900 metre pistine çıkan Macaristan uyruklu Pal Takats arkadaşıyla tandem (ikili) atlayış yapıyor.

Dünyanın farklı noktalarında akrobasi şovlarına imza atan pilot, Belceğiz Plajı üzerine gelince takla hareketine başlıyor. Taklalar sırasında oluşan ağırlığa dayanamayan paraşütün ipleri kopuyor.

1000 metre yükseklikten düşüşe geçen ikili, saniyeler içinde yedek paraşütü açmayı başarıyor. Takats ve yolcusu yedek paraşüt sayesinde Belceğiz Plajı'na sorunsuz iniş yapıyor.

Plaja ayak basar basmaz yere yığılan Takats ve yolcusu, yaşadıkları korku ve paniği üzerlerinden atmaya çalışıyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler