HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gördüğü rüya üzerine eşini dövdü

Rüyasında ‘çocuğunun kendisinden olmadığını' gören ve bunun üzerine tartıştığı eşini darp eden koca, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme cezayı para cezasına çevirdi.

Trabzon'da yaklaşık 7 ay önce meydana gelen olayda, alkol bağımlısı olduğu belirtilen A.T. (31), 1,5 yaşındaki oğlunun kendisinden olmadığı yönünde bir rüya gördü.

Gördüğü rüyanın etkisinde kalan A.T., sabah kalktığında çocuğun kendisinden olup olmadığıyla ilgili eşi S.T. ile tartıştı. Eşinin tüm yalvarmalarına rağmen ikna olmayan A.T., hanımını döverek hastanelik etti. Eşinin şikayeti üzerine A.T. hakkında Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret ve tehdit' suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Savunmasında alkol bağımlısı olduğunu söyleyen A.T., "Rüyamda sakallı biri bana ‘çocuğun senden değil' dedi. İçime kurt düştü. Eşime çocuğun benden olup olmadığını sordum. Tartıştık, alkolün etkisiyle bir iki tokat attım. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum." dedi.

Kocasının alkol bağımlısı olduğunu ve gördüğü bir rüya yüzünden kendisini döverek hastanelik ettiğini belirten S.T. ise ifadesinde, eşinin daha önceden de alkolün etkisiyle kendisine şiddet uyguladığını belirterek şikayetçi oldu.

Davanın karar duruşmasında da hakkındaki iddiaları kabul etmeyen H.T.'yi mahkeme başkanı, 'tehdit ve hakaret' suçundan 180 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önüne alan mahkeme, 150 güne indirdiği cezayı 3 bin lira para cezasına çevirdi. Mahkeme, sanığın para cezasını 12 eşit taksitle ödemesine hükmetti. CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler