HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gördüklerini bıçakladılar

Gaziantep'te olaylı gece! Önceki gün bir kişinin Suriyeliler tarafından öldürülmesini protesto için sokağa dökülenler, yolda gördükleri Suriyelilere bıçak ve sopalarla saldırdı.

Suriye plakalı araçların ateşe verildiği olayın ardından kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ünaldı Mahallesi'nde önceki gece meydana gelen olayda Hıdır Çalar, evini boşaltmasını istediği Suriyeli kiracısı tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Çalar'ın dün toprağa verilmesinden sonra yakınlarnı ile olaya tepki gösteren birçok vatandaş, kentin çeşitli noktalarında 'Suriyelileri istemiyoruz' eylemi yaptı. Ellerinde bıçak ve sopa bulunan vatandaşlar, parklarda ve sokaklarda karşılaştıkları Suriyeliler'e saldırmaya başladı. 10 kadar Suriyel'inin bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandığı olayda, bazı Suriye plakalı araçlar da ateşe verildi. Yaşananların ardından olayların meydana geldiği bölgelere takviye ekipler sevk edildi. Kentte gerginlik devam ediyor.

SOKAKLAR KARIŞTI

Ayrı ayrı gruplar gece saatlerinde farklı mahallelerde eylem yaptı. Eli sopalı ve bazıları bıçaklı olan gruplar sokaklarda karşılaştıkları Suriyeliler'e saldırdı. 10'u aşkın Suriyeli'nin bıçaklanarak yada darp edilerek yaralandığı olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gaziantep'te havanın kararmasıyla birlikte Ünaldı, Karayılan, Yavuzlar, Kocaoğlan, Saçaklı, Cengiz Topel, Perilikaya, Şenyurt, Ali Baba mahallelerinde toplanan bazıları bıçaklı, çoğunluğu sopalı 10 yada 50 kişilik gruplar, Suriyeliler aleyhine slogan atarak sokaklarda yürümeye başladı. Protestocular sokakta önlerine çıkan veya ev bulamadıkları için parklarda kalan Suriyeliler'e saldırdı. Olaylarda bazı Suriyeliler dövülerek bazıları ise bıçaklanarak yaralandı. Yaralanan yaklaşık 10 Suriyeli, olay yerlerine çağrılan ambulanslarla kentteki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Çeşitli semtlerden gelen yoğun ihbar üzerine olayın yaşandığı bölgelere zırhlı araçlar ile aralarında özel harekatcıların da bulunduğu polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, protestocuları duyarlı olmaları ve evlerine dönmeleri yönünde çağrı yaptı. Çağrıya olumsuz yanıt veren ve gruptakilerden Suriyeliler'e yönelik saldırıları kışkırttığı öne sürülen 10'u aşkın kişi gözaltına alındı.

SURİYE PLAKALI ARAÇLAR TAHRİP EDİLDİ

Bu arada küçük gruplar halinde çeşitli semtlerde protesto gösterilerini sürdüren çoğunluğu gençlerden oluşan gruplar, yollarda park halinde kalan Suriye plakalı araçları devirip tahrip etti. Ateşe verilen bazı araçlar ise mahalle sakinlerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yer yer devam eden gösteriler nedeniyle olayların yaşandığı mahallelerin yanı sıra, Suriyeliler'in yoğun olduğu diğer bölgeler ile kent merkezinde önlemlerini arttırdı. Polisler, toplanmaları önlemek amacıyla zırhlı araçlarla devriye görevi yapmaya başladı.

BARINMA MERKEZİNE YERLEŞTİRİLECEKLER

Öte yandan dün gece evini boşaltmasını istediği Hıdır Çalar'ı bıçakladıktan sonra kayıplara karışan Suriyeli cinayet zanlısı aranırken, ailesinin oturduğu evden polis nezaretinde çıkarılarak bir misafirhaneye yerleştirildiği öğrenildi.

Suriyeli ailenin uygun bir barınma merkezi bulunduktan sonra buraya yerleştirileceği bildirildi. (AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler