HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Görüntüler film sahnesinden değil

Evi yaylım ateşi altındayken evin kadını cep telefonu kamerasıyla kayıttaydı...

Yer Mardin Kızıltepe. Uzun menzilli silahlar ortalığı cehennem yerine çeviriyor. Namluların hedefinde Özdemir ailesinin evi var. O evde iki erkek kardeş onların eşleri ve bir çocuk var. Arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan husumet sonrası yaşanan dehşeti, o anlarda evde olan evin kadını cep telefonu kamerasına kaydetti.

Cep telefonu kamerası kayıtta.. Art arda tetiği çekilen silahlardan yükselen seslerle evdeki kadınların feryaları birbirine karışıyor. Silah sesleri bir türlü kesilmiyor. Cep telefonu kaydını yapan, silahların hedefindeki evin kadını. Adı Yüksel Özdemir.. O sırada Yüksel Özdemir'in yanında bir kadın akrabası ve çocuğu var. Eşi Abdülbari Özdemir (40) ile erkek kardeşi ise evin önünde. Telefon kaydına göre yaşananı "dehşet" sözcüğüyle anlatmak da yetersiz kalıyor. Ortalık tam anlamıyla bir savaş yeri.

KAYDA GİRMEYEN ANLARDA YAŞANANLARI ANLATTI

Kaydedilen görüntüler böyle. Ancak kayda girmeyenler de var. O sırada evin dışında olan ve saldırının öncelikli hedefindeki Abdülbari Özdemir'in anlattığına göre dehşetin kaydedilmeyen bölümünde şunlar oluyor..

Saldırganlar zaman zaman kameranın görüş açısına giren tepede mevzilenmiş durumdalar. Kurşunlar Abdülbari Özdemir'i buluyor. Onu ağır yaralıyor.

AĞIR YARALANDI. 9 GÜN KOMA. DALAĞI ALINDI

Özdemir'in anlattığına göre karnına ve koluna isabet eden kurşunlar onu 9 gün komada bırakacak, dalağını aldıracak kadar ağır hasara yol açtı. 18 günlük tedavi süresinin ardından ailesini bırakıp İstanbul'a gelen Özdemir o günden kalan izleri kameraya gösteriyor. Sol kolunu istediği gibi kullanamadığını seyyar satıcılık yaparak geçimini sağladığını söylüyor..

ANLAŞMAZLIĞIN NEDENİ KÖYDEKİ DEDE EVİ

İstanbul'da yaşamını sürdüren Özdemir, Ramazana denk gelen geçtimiz Temmuz ayında yaşanan saldırının nedeninin bir dava olduğunu söyledi.. Anlattığına göre, 30 yıl İstanbul'da yaşayan Abdulbari Özdemir ailesiyle birlikte köyüne döndü. Dedesinden kalan eve ve tarlaya başkalarının sahip çıktığını gördü. Dava açtı. Zaman aşımı nedeniyle davayı kaybetti. Şimdi dava Yargıtay'da. Hukuki süreç tamamlanmadı ama o husumete neden olan evde oturuyor ve hakkını almak için Anayasa Mahkemesi'ne kadar gideceğini söylüyor.. İddiasına göre söz konusu dava nedeniyle husumete düştüğü kişiler eski bir korucu ailesinin mensupları. Saldırının ardından gözaltına alındıklarını ancak sadece tedbir uygulanarak serbest bırakıldıklarını ileri sürüyor.

"KAMERA KAYDI HAKLILIĞIMIN KANITI"

"Bu kişilerin tehditleri nedeniyle köye dönemiyorum" diye konuşan Özdemir, eşinin kaydettiği görüntülerin haklılığının kanıtı olduğunu söyledi.

KÖYDEKİ AİLESİ JANDARMA KORUMASINDA

Uzun namlulu silahların kullandığı saldırının ardından Özdemir ve ailesi koruma talep etti. Savcılığın talebiyle Kızıltepe Jandarma Komutanlığı Özdemir ailesi için koruma tedbiri aldı.(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler