HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakaret davasında cep telefonuna el konuldu

Başbakan Erdoğan'a, Twitter'dan hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan yazar Önder Aytaç'ın cep telefonuna, "duruşmayı kaydettiği" gerekçesiyle el konuldu.

Hakaret davasında cep telefonuna el konuldu

Mahkeme, Aytaç'a ait telefonun, Cumhuriyet savcılığına gönderilerek, suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 20 Eylül 2012'de Twitter'dan hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan yazar Önder Aytaç'ın cep telefonuna, "duruşmayı kaydettiği" gerekçesiyle el konuldu.

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Önder Aytaç ve avukatı Çağatay Sakaoğlu ile Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Önder Aytaç, bilgisayar kullanırken, parmakları büyük olduğu için, birçok kelime ve harf hatası yaptığını öne sürdü.

Polis Akademisi'nde öğretim görevlisi olduğunu, Ak Parti'nin siyaset akademisinde dersler verdiğini, kitaplar yazdığını, dava konusu ifadenin, klavyede harflere yanlış basması sonucu sehven yayımlandığını savunarak, "Sayın Başbakan ile bire bir tanışan insan olarak böyle bir hakaret etmem söz konusu olamaz" dedi.

Gezi Parkı olaylarında ve 29 Ekim'de bu tür paylaşımların binlerce kişi tarafından yapıldığını öne süren Aytaç, böyle bir konuda kendisine dava açılmasını "çelişki" olarak nitelendirdi.

Aytaç'ın savunmasının ardından söz alan avukat Çağatay Sakaoğlu, ifadelerinin tutanaklara tam olarak geçirilmediğini savundu. Bu nedenle, Sakaoğlu ile Hakim Hayri Keskin arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, Aytaç'ın savunmasını kabul etmediklerini belirterek, "Kendisi hukuk fakültesi mezunu, öğretim üyesi. Yazdığı Tweet'i, 10 güne yakın silmedi. Toplumsal tepkinin ardından sildi. Sanığın, Sayın Başbakana küfür ettiği açık" dedi.

Aytaç'ın AK Parti'de konferanslara katılmasının, "hakaret etmediği anlamı taşımayacağını" ifade eden Özkaya, sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Telefon polise teslim edildi

Mahkeme mübaşirinin, Önder Aytaç'ın, "cep telefonuyla duruşmayı kaydettiğini" söylemesi üzerine, Hakim Keskin, telefonu istedi. Bu sırada, Aytaç'ın telefonuyla oynaması, duruşma tutanağına, "kaydı silmeye çalıştığı gözlemlendi" şeklinde geçti.

Aytaç'ın telefonu alınarak, duruşma salonuna çağırılan polise teslim edildi. -Kayıtların incelenmesi kararı Erdoğan'ın ve Aytaç'ın avukatlarına yazılı savunmalarını ve delillerini sunmaları için süre veren mahkeme, Aytaç'a ait telefonun Cumhuriyet savcılığına gönderilerek, suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Telefondaki kayıtların, duruşma saatini kapsayacak şekilde incelenmesini kararlaştıran mahkeme, sanığın, özeline ilişkin kayıtların incelenmemesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler