HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakim: Neden yerli malı içmiyorsun

Ünlü isimlerin yargılandığı uyuşturucu davasına devam edildi. Duruşmaya, hakimin oyuncu Hakan Yılmaz’a sorduğu soru damga vurdu.

Hakim: Neden yerli malı içmiyorsun

Narkotik operasyonunda gözaltına alınan ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Hakan Yılmaz ve Sarp Apak’ın da aralarında bulunduğu 53 sanıklı uyuşturucu davasının ikinci duruşmasında savunma yapan oyuncu Hakan Yılmaz, evde sigara bile içmediğini belirterek, “İki tane kızım var. Ahmet Sağlam’ın eşi hamileydi onun yanında sigara bile içmedim. Bu konuda bu kadar hassas bir insanım. Uyuşturucu kullanmadım. İçen insanlarla da muhabbetim yok. 2005’ten önce birkaç kere denemek için içtim. Evlendikten sonra balayımda İtalya ve Hollanda’da oralarda serbest olduğu için bir kafede denemek amacıyla içtim. Geldikten 10 gün sonrada bizi aldılar zaten” dedi.

“NEDEN YERLİ MALI İÇMİYORSUN”

Hakimin “Niye yurtdışında içiyorsun da yerli malı içmiyorsun?” sorusu üzerine Yılmaz, “Türkiye’de uyuşturucunun yasak olduğunu biliyorum. Bunun algısındayım. Yanlış anlaşılmasın yurtdışına uyuşturucu kullanmak için gitmedim. Serbest olduğunu bildiğim için denedim” diye konuştu. Ayrıca hakimin sorusu üzerine salonda gülüşmeler yaşandı.

İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu 13 sanık ile tutuksuz sanıklardan oyuncular Hakan Yılmaz, Gökçe Özyol, Sarp Apak, Şahin Irmak, Duygu Yetiş ve şarkıcılar Mehmet Erdem ile Koray Candemir’in de bulunduğu tutuksuz 25 sanık katıldı. Davanın sanıklarından Kenan İmirzalıoğlu ve Ersin Korkut mahkemeye sağlık raporu sunarak duruşmaya katılmadı.

“GÖLCÜK DEPREMİNDEN SONRA UYUŞTURUCUYA BAŞLADIM”

Duruşmada savunmasını yapan oyuncu Gökçe Özyol, uyuşturucu kullandığını ve bunu da Dolapdere taraflarında sokakta satan insanlardan 80-100 liraya aldığını söyledi. Özyol, “1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde kurtarma çalışmalarına katıldım. O çalışmalardan sonra psikolojim bozulduğu için uyuşturucuya başladım. Gözaltına alındıktan sonra uyuşturucuyu bıraktım. Tedavi olmak isterim. Bunu kendim de başarabilirim” dedi.

“TÜRKİYE’DE BİR KERE KULLANDIM, YAKALANDIM”

Oyuncu Duygu Yetiş, Türkiye’de bir kere uyuşturucu aldığını ve yakalandığını belirtti. Yurtdışında bir kere uyuşturucuyu denediğini ifade eden Yetiş, “Ben Kimseye uyuşturucu temin etmedim. Türkiye’de de siyahi bir adamdan aldım” diye konuştu.

“TEDAVİ GÖRÜYORUM”

Şarkıcı Mehmet Erdem savunmasında isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Kimseye uyuşturucu temin etmedim. Kendim çok nadir kullandım. Uyuşturucuyu sokak satıcılarından alıyordum. Ayrıca son 1 yıldır özel bir tedavi merkezinde tedavi görüyorum” dedi.

“OLAYDAN SONRA HİÇ KULLANMADIM”

Oyuncu Sarp Apak savunmasında asla uyuşturucu temin etmediğini söyledi. Birkaç kez uyuşturucu kullandığını belirten Apak, “Yurtdışında kullandım. Bu olaydan sonra hiç kullanmadım. Operasyondan tam 8 gün önce Amsterdam’dan döndüm. Orada kullanmıştım” diye konuştu. Apak yakın arkadaşı olduğunu söylediği Nehir Erdoğan’ın uyuşturucu kullandığını hiç görmediğini ve Rıza Kocaoğlu’na uyuşturucu temin etmediğini söyledi. Tedavi görmeyi kabul ettiğini ifade eden Apak’ın hayranlarının kurduğu fan kulüp üyeleri de duruşmayı izledi.

ÖZBAL’IN ÇELİŞKİLİ İFADELERİ HAKİMİ SİNİRLENDİRDİ

Soruşturma aşamasında bir süre tutuklu kalan oyuncu Eray Özbal ise çelişkili ifadeleri ile hakimi sinirlendirdi. İlk olarak evinde Hint keneviri yetiştirdiği iddialarının asılsız olduğunu belirten Özbal hakimin, “O zaman polis tutanağı sahte öyle mi?” deyince, “Hayır kesinlikle değil” dedi. Kenan Imirzalıoğlu ile yaptığı konuşmaların yemek için olduğunu şifre olmadığını anlatan Özbal’a hakim, “Kenan yiyecek yemek bulamıyor mu da senden yemek istiyor” dedi. Özbal dosyadaki tüm suçlamaların da kendi üstüne kaldığını belirterek, “37 yıldır sanatçıyım bu kadar ünlü olduğumu hatırlamıyorum” dedi. kaynak hurriyet

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler