HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de 33 terörist öldürüldü, 30 terörist yaralandı

Hakkari'de çıkan çatışmadan acı haber geldi. 1 asker şehit oldu, 33 PKK'lı öldürüldü, 30 terörist ise yaralı yakalandı. Van’ın Çaldıran İlçesi'nde de çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu.

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde hava destekli sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. 33 terörist öldürüldü, 30 terörist yaralı yakalandı. Van’ın Çaldıran İlçesi'nde de çıkan çatışmada 3 korucu şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Hakkari'nin Çukurcaİlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon ve çatışmalar sürüyor. Uçakların da destek verdiği çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 33'e yükseldi. 30 terörist yaralı olarak yakalandı. Çatışmalarda 1 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Şehidin Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi olduğu öğrenildi.

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nin Çağlayan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgelerinde sürdürülen ’Şehit Sağ. Üçvş. Mekan Şahin’ operasyonunda, öldürülenPKK’lı sayısının 33 yaralı olarak ele geçirilen PKK’lı terörist sayısının ise 30 olduğu açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"2 Eylül 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetleri’nce yapılan hava taarruzları ve 1’inci Komando Tugay Komutanlığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde şu ana kadar 27 bölücü terör örgütü mensubu ölü, 30 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 5 Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir. Operasyonlar esnasında 1 kahraman silaharkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

TSK daha sonra ise öldürülen terörist sayısının 33'e yükseldiğini duyurdu.

TSK'DAN HAVA OPERASYONU

Türk Hava Kuvvetleri, Çukurca kırsalına düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen 2 hedefi ateş altına alarak imha etti.

TSK'dan yapılan açıklamada, anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının dün 21.30-21.48 saatlerinde Çukurca kırsalına hava harekatı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, tespit edilen 2 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği, görevlerini başarıyla tamamlayan savaş uçaklarının emniyetli şekilde üslerine dönüş yaptığı kaydedildi.

ŞEHİT EŞİ ACI HABERİ ALDI

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK’lılarla girilen çatışmada piyade uzman çavuş Kadir Çelebi’nin şehit olduğu haberi, eşi Aslıhan Çelebi’ye memleketi Yozgat’ta verildi. 2 yaşında kızı olan Aslıhan Çelebi, bayram için geldiği Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki baba evinde eşinin şehit olduğu haberini aldı. Kendisi de bayramda memleketi Yozgat’a gelmeyi planlayan Şehit Uzman Çavuş Kadir Çelebi’nin şehadet haberini alan Aslıhan Çelebi, yakınlarıyla birlikte karayoluyla Kayseri’ye gitti. Damadının şehit olmasından büyük üzüntü duşan Ceylani Koçer, "Acı haber çabuk geliyor. Vatanımız, milletimiz sağ olsun. Allah şehitlik mertebesine ulaştırdı" dedi.

Şehit uzman çavuş Kadir Çelebi’nin cenazesinin uçakla bugün saat 17.00’de Van’dan Kayseri’ye getirileceği ve yarın ailesinin yaşadığı Kayseri’de son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

ÇALDIRAN'DA 3 KORUCU ŞEHİT

Van’ın Çaldıran İlçesi'nde de çıkan çatışmada 3 korucu şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Dün Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş ile bir köy korucusu şehit olmuştu. Bunun üzerine devam eden operasyonda yaşanan sıcak temasta ise geçici köy korucusu Mehmet Aladağ, Muzaffer Aladağ ve İsa Taş şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

(AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler