HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de iki asker şehit oldu

Hakkari'de çatışmada 2 asker şehit oldu, 15 terörist öldürüldü.

TSK'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Hakkari Yüksekova bölgesinde yürütmekte olan operasyon sırasında şehit olan askerlerin isimlerinin Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil ile Piyade Uzman Çavuş Caner Çelik olduğu belirtildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in arkadaşı Seyit Yalçın'ın da 3 yıl önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olduğu ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı acı haberi internet sitesinden duyurdu. İşte o açıklama:

03 Kasım 2015 tarihinde Dağlıca bölgesine yapılan hava harekâtını müteakip, bölgeyi terk etme imkânı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyon halen devam etmekte olup, şu ana kadar 15 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

"04 Kasım 2015 tarihinde, Hakkâri/Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Şehit ateşi Sinop'a düştü

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 35 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in Sinop’un Boyabat İlçesi’ndekibaba evine acı haberi ulaştı.

Hakkarinin Yüksekova İlçesi Oramar Tepe mevkiinde yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in Sinop’un Boyabat İlçesi Köprücek Köyündeki ailesi acı haberle yıkıldı. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, köy muhtarı olan babası Recep Aparangil basın mensuplarının evlerine gelmesine ve çekim yapmasına izin vermedi.

3 çocuk babası şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in eşi Fatma Aparangil’in ise Ankara'da bulunduğu belirtildi.

26 Ağustos 2002 tarihinde Piyade Uzman Çavuş rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı emrinde göreve başladığını belirtildi. Ardından 2002-2006 yılları arasında Hakkari’de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrinde çeşitli görevlerde bulunduğu, 14 Ağustos 2006 tarihinden itibaren ise, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığına katıldığı ifade edildi.

3 YIL ÖNCE ARKADAŞI ŞEHİT OLMUŞTU

Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in arkadaşı Seyit Yalçın'ın da 8 Kasım 2012'de şehit olduğu ortaya çıktı. Seyit Yalçın da tıpkı Aparangil gibi uzman çavuştu ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştu.

Aparangil'in, Seyit Yalçın'ın cenaze fotoğrafını facebook sayfasında paylaştığı görüldü.

Öte yandan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya Valiliği’nden resmi internet sitesinden Şehit Aparangil için taziye mesajı yayınladı.

Şehit evine ateş düştü

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Caner Çelik’in, Ardahan’daki evine ateş düştü.

Yüksekova’da çatışmada hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş 30 yaşındaki Caner Çelik’in Hanak’ın Serinkuyu Köyü’nde yaşayan ailesine haberi, Hanak Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ile askeri yetkililer verdi. Acı haberin ardından evin dört bir tarafına Türk bayrakları asıldı.

Uzman Jandarma Çavuş Çelik’in ailenin 4 çocuğundan üçüncüsü ve bekar olduğu belirtildi.

"NE YAPTIN CANER’İM GELİN Mİ GETİRDİN"

Oğullarının şehit haberini alan İsmigül ve Bahattin Çelik çifti sinir krizi geçirirken, komşuları ve akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Baba Bahattin Çelik, "Ben şimdi ne yapacağım? Yanıyorum, boğuluyorum" diye ağıtlar yakarken anne İsmigül Çelik, "Canım benim kurban olduğum kuzum. Ne yaptın Caner’im, gelin mi getirdin" diyerek ağladı.

Sinir krizleri geçiren aile fertlerine sağlık ekibi evin önünde bekleyen ambulansta müdahale etti.

Şehit Uzman Çavuş Caner Çelik’in cenazesi, yarın düzenlenecek törenle köyünde toprağa verilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler