HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari’de terör saldırısı

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde bazı askeri birliklere silahlı saldırı yapılırken, il merkezinde 1 PKK'lı teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Şemdinli'de 34. Hudut Tugay Komutanlığı Umurlu Üs Bölgesine havan ile yedi atım ateş edilmek suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Teröristler tarafından 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesine doçka uçaksavar makineli tüfekle 8-10 atım, havan ile bir atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı Şehit Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası bölgesine havan ile iki atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırılar esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin Hakkâri Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtilerek, adli tahkikatın başlatıldığı bildirildi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler