HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halk kaymakamlığa yürüdü

Suriye sınırındaki Telebyat bölgesinde devam eden çatışmalar nedeniyle günlerdir tedirginliğin yaşandığı Akçakale'de halk kaymakamlığa yürüdü.

Sınırı aşan tank topları ve havan mermilerinin düştüğü ve evlerin hasar gördüğü Akçakale'de halk protesto gösterisi yaptı.

Sınıra yakın mahallelerde yaşayan bir grup vatandaş İstasyon Caddesi'nde toplanıp ıslıklar çalarak Akçakale Kaymakamlığı'na yürüdü.

Burada yetkililerle görüşen ilçe sakinleri soruna bir çözüm bulunmasını istedi. Polis grubu bölgeden uzaklaştırdı.

İlçeyi ziyaret eden şanlıurfa valisi celalettin güvenç ise bölgede herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

İlçeyi ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç ise gazetecilere şunları söyledi. "Karşıdaki sorunları herkes biliyor dikkatle takip ediyoruz. Askerimiz belediyemiz kaymakamlığımız takip ediyor ama zaman zaman birkaç tane bomba düşüyor bugünde demir yoluna düştü. Gerekli uyarıları yaptık şua nda kaideye değer herhangi bir husus yok. Yaşanan olayları izlemeye devam edeceğiz. Mültecilere yönelik her türlü tedbiri aldık ve almaya devam ediyoruz. Mevcut kampımız var ve iyileştirme yapıyoruz. Her hangi bir sıkıntı yok" dedi.

Olayların üzerinde bir hafta geçtikten sonra ilçeye gelen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'ün, "Bir sorun yok" sözlerine tepki gösteren vatandaşlar, "Geceleri top atışları yüzünden yatamıyoruz. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Her gün sokaklarda şarapnel parçalarını topluyoruz" diye konuştular.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler