HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haluk Levent de işkenceli haraç çetesi kurbanı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, İzmir ve çevresinde banka dolandırıcılığı, baskı ve tehditle tahsilat, göçmen kaçakçılığı ve darp suçları işleyen bir şebekeyi çökerterek yakalanan 18 kişiyi adliyeye sevk etti. Çetenin sanatçı Haluk Levent'in de aralarında bulunduğu birçok kişiye faizle borç para verdiği ve daha sonra tehdit ve şantajla geri istediği ve haraç aldığı belirtildi.

Askeri liseden atıldığı öğrenilen ve kendisini devlet görevlisi ya da istihbarat elemanı olarak çevresinde tanıtan C.Ç. önderliğindeki suç örgütü bir yıl boyunca emniyet tarafından takibe alındı. Örgütün, İzmir ve çevre illerde banka dolandırıcılığı yapmak amacıyla tabela şirketler kurduğu belirlendi. Örgüt üyelerinin bazı banka yöneticileriyle de işbirliği içine girerek, mali değeri olmayan şirketler üzerinden kredi çektikleri, kredi karşılığında senet düzenledikleri ve bankalar tarafından takibi yapılan bu senetlerin karşılıksız çıktığı saptandı. Bu yöntemle 2 milyon YTL tutarında banka dolandırıcılığı gerçekleştirilirken, banka dolandırıcılığında örgüte yardım eden H.A. ve B.T. adlı banka yetkilileri de polis tarafından gözaltına alındı.

Öte yandan örgütün, baskı ve tehditle İzmir'de faaliyet gösteren iki otomotiv şirketini ele geçirdiği, aralarında bir şarkıcının da bulunduğu birçok kişiye faizle para vererek daha sonra alacaklarını tahsil etmek için bu kişilere tehdit ve baskı uyguladıkları öğrenildi.

HALUK LEVENT'TEN HARAÇ ALINMIŞ

Gözaltındaki zanlıların takibi sırasında çetenin faaliyetleri de deşifre edildi. Askeri liseden atıldığı belirlenen çete lideri C.Ç.'nin tahliye olduktan sonra arkadaşı emekli yüzbaşı A.Ö.'yü ve astsubaylıktan atılma S.G.'yi yanına alarak çetesini yeniden canlandırdığı anlaşıldı. A.Ö.'nün tefecilik yaptığı, S.G.'nin ise çetenin tahsilat ve dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttüğü öne sürüldü. Eleman kazandıktan sonra da C.Ç.'nin AYD Otomotiv ve Hatsan Otomotiv'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şirketi baskıyla ele geçirdiği belirlendi. Çete üyelerinin ayrıca, alacaklılarının başvurusu üzerine, ünlü şarkıcı Haluk Levent'i iki kez Güzelyalı semtindeki kendilerine ait restorana zorla getirdikleri, borçlarını ödemesi için baskı yaptıkları ve haraç aldıkları ortaya çıkarıldı. Çetenin Haluk Levent'in yanı sıra Bursa, Aydın'ın Nazilli ilçesinde, İzmir'in Buca ve Çiğli ilçelerinde de birçok kişiden baskıyla alacak tahsil ettikleri saptandı.

POLİS MÜDÜRÜ DİNLEMEYE TAKILDI

Çete elemanlarının Haluk Levent'le buluştukları sırada kendilerini takip eden bir araçtan şüphelendikleri, plakanın kime ait olduğunu öğrenmek için bağlantıya geçtikleri dönemin Bölge Trafik Şube Müdürü İ.K.'den yardım aldıkları belirlendi. İzmir'deki görevi sırasında bir üst rütbeyle Samsun'a atanan, İdare Mahkemesi'nin kararıyla tekrar dönen Emniyet Müdür Yardımcısı İ.K.'nin Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndan yapılan araştırmada, kendi şifresiyle girdiği bilgisayarda çete elemanlarının şüphelendiği araçların plakalarını sorguladığı, emniyet müdürlüğünün hangi birimine ait olduğu hakkında bilgi verdiği öne sürüldü.

RADYO İSTASYONUNDA İŞKENCE

Örgütün bu faaliyetleri yanında göçmen kaçakçılığı işine de girdikleri, 17 Afgan göçmeni yurt dışına kaçırmak istedikleri tespit edildi. Örgüte maddi kaynak sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu eylemle ilgili D.A., B.O. ve F.G. adlı şahıslar yakalandı. Ayrıca, suç örgütünün işlediği bu suçlarla elde ettiği gelirle büyük bir şirket alarak ticarete atıldıkları, İzmir'de bir radyo istasyonunu satın alarak hem maddi kaynak hem de medyanın imkanlarından yararlanmak istedikleri ortaya çıktı. Sözkonusu radyo binasında oluşturulan gizli bölmelerde şiddet uygulanmak istenen kişilerin darp edildiği, örgütün lideri C.Ç.'nin radyo binasının üst katını avukatlık bürosu süsü vererek ofis olarak kullandığı belirlendi.

Tüm bu veriler ışığında 8 Nisan 2008 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak harekete geçen emniyet güçleri, merkezi İzmir olmak üzere Aydın, İstanbul, Ankara ve Balıkesir'de suç örgütüne mensup 23 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslardan suç örgütü lideri C.Ç.'nin askeri liseden atıldığı, örgüt mensubu S.G.'nin emekli askeri personel olduğu ve tefecilik yaptığı, A.Ö.'nün ise ordudan atılan bir subay olduğu, örgütün tahsilat ve dolandırıcılık faaliyetlerinde yer aldığı belirlendi. Operasyonda, şahıslarla birlikte 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 108 adet fişek, 4 ruhsatlı tabanca, 1 dürbün, 3 adet sahte 100 dolarlık banknot ve dolandırıcılıkta kullanılan çok sayıda evrak, kaşe ve bilgisayar kasası ele geçirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler