HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamile eşini öldüren sanığın cezasında "tahrik" indirimi

Adana'da 4,5 aylık hamile eşini tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ardından tahrik hükmü uygulanıp ceza 19 yıl 2 aya indirildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'deki duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Çiftçi (27), maktul Burcu Çiftçi'nin (20) yakınları ve avukatlar hazır bulundu, tutuksuz yargılanan Mustafa M, Tahir S. ve Ferhat F, duruşmaya gelmedi.

Sanık Çiftçi savunmasında, eşinin uyuşturucu kullandığını, evliliği boyunca da başka erkeklerle kendisini aldattığını ileri sürdü.

Ailesinin dağılmaması için elinden gelen fedakarlığı gösterdiğini anlatan Çiftçi, şunları söyledi:

"Eşime, annesi ve babası da sahip çıkamıyordu. Ne yaptıysam beni aldatmasının önüne geçemedim. Çocuğum için her şeye katlandım. Olayda tasarlama yok. Kesinlikle karıma şiddet uygulamadım. 'Seni defalarca aldattım. Kardeşinle bile aldattım' deyince kan beynime sıçradı, ondan sonra olan oldu. Eğer kastım olsaydı onu öldürür, bir yere gömerdim. Kimsenin haberi olmazdı."

Mahkeme heyeti Çiftçi'ye, gebe eşini öldürmekten önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, sanığın, suçu ağır tahrik altında işlediğine hükmederek, bu cezayı 19 yıl 2 aya indirdi. Çiftçi'ye yardım ettikleri öne sürülen Mustafa M, Tahir S. ve Ferhat F. hakkında ise beraat kararı verildi.

Burcu Çiftçi'nin annesi Songül Özbek, adliye çıkışında, "Bir insanın canı bu kadar ucuz olmamalı" diyerek, karara tepki gösterdi.

Duruşmayı takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de kararı temyize götüreceklerini belirtti.

Mehmet Çiftçi, 10 Eylül 2014'te, merkez Seyhan ilçesi Küçükoba Mezarlığı yakınlarındaki tarlada, eşi Burcu Çiftçi'yi tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. Sanık hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler