HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hanımağa yakalandı!

İzmir'de dostluk kurduğu otel işletmecisini 4 erkek arkadaşı ile birlikte gasp ederek kayıplara karışan ve kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan zanlılardan "Hanımağa" lakaplı gece kulübü işletmecisi polisin operasyonu sonucu yazlık bir mekanda tatildeyken yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 2006 yılında Balçova'da meydana gelen olayda,"Billur Otelin" sahibi Veli Billur ile gönül ilişkisi kuran E.K., Billur'u evine davet etti. Daveti kabul eden Veli Billur, gittiği evde 4 erkekle karşılaşınca ne yapacağını şaşırdı. Veli Billur'dan zorla para isteyen zanlılar; H.A., M.A., R.A. ve B.K., otel işletmecini eve hapsederek bir gün boyunca işkence yaptı.
Billur'un ayak ve bacak kemiklerini kıran zanlılar daha sonra otel işletmecisini bir hastane bahçesine atarak kayıplara karıştı. Tedavisinin ardından Gasp Büro Amirliği'ne başvuran talihsiz vatandaş, bir eve kapatılarak kendisine zorla işkence yapıldığını ve gasp edildiğini iddia etti. İddialara üzerine gözaltına alınan Hanımağa lakaplı E.K. ve beraberindeki 4 kişi ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Konuyu değerlendiren mahkeme ardından ikinci duruşmada 5 kişi hakkında 19'ar yıl hapis cezası verdi.
Zanlılardan M.A. tutuklandıktan bir süre sonra kaldığı cezaevinden firar ederken, 8 aydır aranan R.A. Bursa'da, B.K. İzmir'de yakalandı. Yıllarca barlarda ve restoranlarda şarkıcılık yaptıktan sonra bir gece kulübünün işletmeciliğini yapan ve bu nedenle çevresinde "Hanımağa" olarak tanınan E.K.'in yakalanması için çalışma sürdüren İnfaz Büro Amirliği ekipleri ise yaptıkları istihbari çalışma sonucunda "Hanımağa"nın Gümüldür'deki bir sahil kasabasında tatil yaptığını haber aldı. İhbar üzerine düzenlenen operasyonda 19 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.K. aylar süren takibin ardından gözaltınaalındı.
Zanlının işlemlerinin tamamlanması ile birlikte tekrar adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, diğer firari sanıkların yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler