HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hasta almaya giden ambulansa molotof

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde çıkan olaylar sırasında PKK yandaşı göstericiler tarafından polis panzerine atılan molotofkokteyli, hasta almaya giden bir ambulansa isabet etti.

Camı kırararak içeri düşen molotofkokteyl, ambulansta büyük maddi zarar neden oldu.

Yüksekova'nın Orman Mahallesi'nde, Şemdinli yolu üzerinde dün saat 22.00 sıralarında gösteri yapan PKK taraftarları, barikat kurararak yolu trafiğe kapattı. Göstericilerin ateş yakıp slogan atmaları üzerine bölgeye çok sayada polis ekibi sevk edildi. Zırhlı araçlarla yola kurulan barikatlar temizlenirken, göstericiler gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kulanılarak dağıtılmaya çalışıldı. Mahalle aralarına kaçan göstericiler de polislere taş ve molotof atarak karşılık verdi.

Gece geç saatlere kadar süren olaylar sırasında, gazdan etkilendiği belirtilen bir kişiyi almaya giden ambulans Orman Mahallesi'nde sokaklardan geçerken, göstericilerin attığı bir molotofkokteyli isabet etti. Ambulansın arka camını kırararak içeri düşen molotofun alev alması üzerine araçta büyük maddi hasar meydana geldi. Ambulanstaki yangını görevliler güçlükle söndürdü.

Orman Mahallesi'ndeki olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler