HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hasta yakınları doktoru darp etti

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde görevli bir doktor, hasta yakınları tarafından darp edildi.

Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Kliniği'nde görev yapan asistan Dr. Erdoğan Özdemir, mide kanaması şikayetiyle yatan H.B.'nin oğlu olduğu iddia edilen kişilerin sözlü ve fiziki saldırısına uğradı.

Dr. Özdemir, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, hastanın iki gün önce servise tedavi altına alındığını belirtti. Endoskopi yapılan hastanın kanamasının devam ettiğini, acil kan ihtiyacı olduğunu, bunun için bizzat kan merkeziyle temasa geçtiğini anlattı. Hastayı periyodik olarak kontrol ettiklerini, klinikteki diğer hastaları kontrol ederken yoğum bakım servisindeki bağrışmaları duyarak gittiğini belirten Özdemir, "Yoğum bakıma girdiğimde, ‘Doktor nerede?' diye bağrışmalar duydum. İsimlerini sonradan öğrendiğim hastanın oğulları, direkt arkalarına dönüp tekme tokat saldırıya geçti. Yanımda bayan arkadaş vardı. Ne olduğunu anlayamadım. Benden önce bayan arkadaş içeri girseydi, o yumruklar onun yüzüne gelecekti." dedi.

Elazığ Bingöl Tunceli Tabipleri Odası Başkanı Dr. Ahmet Sacid Özbay ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Atalay, saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Özbay, yaptığı açıklamada Erdoğan Özdemir'in. klinikte yatmakta olan bir hastaya müdahalesi sırasında hasta yakınlarının sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını ifade etti.

Sağlık çalışanlarının en önemli meselesinin can güvenliğinin sağlanmaması, hemen her gün fiili ve sözlü saldırıya uğramaları olduğunun altını çizen Dr. Özbay, "Bu saldırıların en önemli sebebi, yetkililerin popülizm uğruna, hizmet alan vatandaşların beklentilerini çok yükselten, vatandaşları sağlık personeline karşı kışkırtan tekrar tekrar yaptıkları açıklamalar, hastanelerin her köşesinde büyük puntolarla asılan şikayet telefonları, hak arama konusunda tefrite varan uygulamalar ve yargı sistemimizde caydırıcı yaptırımlar olmamasıdır. Yargıya intikal eden çok sayıdaki olayların sonuçlanması çok uzun zaman almaktadır ve caydırıcılıktan da oldukça uzaktır. Nitekim hizmet alan vatandaşlar, sağlık sektörü dışında devletin başka hiçbir kurumunda hizmet alırken bu kadar büyük beklentiye girmemekte ve sağlık hizmeti alırken gösterdiği agresif tavırları sergilememektedir,” ifadelerini kullandı. Özbay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sorumlusunun yalnızca uygulayanlar değil, tedbir almayan yetkililer de olduğunu savundu.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler