HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay’da orman yangını devam ediyor

Hatay’ın Samandağ ilçesi Batıayaz mevkiinde Pazar günü 8 ayrı noktadan kasıtlı olarak çıkarıldığı tahmin edilen yangın 3 gündür devam ediyor.

Rüzgar nedeniyle büyük çapta hızla yayılan yangın yer yer örtü ve tepe yangını olarak ilerlerken, yaklaşık 500 hektarlık bir alanın zarar gördüğü belirtildi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, yangın bölgesinde ekipleri sürekli koordine ederek yönlendirmeye çalıştıklarını ancak helikopter ve uçakların aşırı dumandan dolayı yangına fazla tesir edemediğini söyledi.

Yangının 3 gün önce kasıtlı olarak 8 ayrı bölgeden çıktığını ve rüzgarında etkisiyle devam ettiğini anlatan Gedikli, “Bölgenin engebeli arazi olması nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekiyoruz. Bölge sevk edilen çok sayıda aranzöz, su tankeri greyder ve dozerlerin açtığı yollardan yangına müdahale etmeye çalışıyor. 3 gün oldu ve hala yangın devam ediyor. Rüzgarında etkisi ile aşırı dumanlardan dolayı havadan müdahale eden helikopter ve uçakların fazla tesiri olmuyor” dedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, şu an itibari ile yangının rüzgarın da etkisiyle ters istikamete döndüğü takdirde, Toygarlı, Çubuklu ve Yaylacık bölgesinin tehdit edeceğini de ifade ederek şunları söyledi:

“Yerleşim alanlarının yangından etkilenmemesi ekiplerimiz yoğun bir şekilde yangını söndürme mücadelesi veriyor. Şuan köyleri boşaltma gibi bir şey söz konusu yok. Dozerler köylerin etrafını çevirdi. Dün böyle bir tehdit vardı ancak erken müdahale ile bunu engelledik. Yangın 8 ayrı noktadan çıkıp rüzgarında etkisi ile 3 gündür sürdüğünden ne kadar alanın zarar gördüğü kesin olarak söndürme çalışması sonrası belirleyeceğiz.”

Yayalacık bölgesinde etkili olan yangın nedeniyle köylüler, ekili arazilerinin zarar gördüğü ve çok sayıda zeytin ağacının yandığını belirterek, canlarını tehlikeye atarak ellerine aldıkları küreklerle yangına müdahale etmeye çalıştıklarını söylediler.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler