HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Havalimanı saldırısında ölenlerin hikayeleri yürek burktu

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden TGS Yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır'ın sosyal medyada paylaştığı mesaj okuyanları duygulandırdı.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerden biri de TGS Yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır. Teröristlerin uzun namlunu silahından çıkan kurşunla vurulan Bahadır, ağır yaralandı.

Bahadır, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gülşen Bahadır, sosyal medya hesabından bir hafta önce paylaştığı yazıda, " Savaşmıyorum, direniyorum,seviyorum"diye yazmıştı.

Bahadır takipçileriyle paylaştığı uzun yazısında,

"Hayatım boyunca hiç savaşmadım ben,ama hiç. Ne istediklerimi almak için,ne kendim için,ne sevdiklerim için, ne hayatın bana vermedikleri için, ne de haksızlığa uğradığım için. Gücüm olmadığından değil tercih etmediğimden. Ben tercihimi direnmekten yana kullandım çünkü savaşın hiç bir getirisi olmadığına inanıyorum.Savaşta kazanan yok sadece kaybedilenler var, Geride kalıp hatırlanan tek şey onlar hep bunu gördüm" diye yazdı.

"TARAMIŞLAR, KAÇAMAMIŞ..."

Atatürk Havalimanı’nda dün meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Hüseyin Tunç’un (28) hayat hikayesiyle ilgili yürek burkan detaylar ortaya çıktı. Kağıthane Gültepe Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapan Tunç’un 5 yaşında yetim kaldığı, 3 kardeşinin olduğu, öğretmenlerinin maddi ve manevi desteğiyle okutulduğu öğrenildi. 4 yıllık öğretmen olan Tunç, yetim kardeşlerini okutuyordu.

“SOKAKLARDAN EKMEK TOPLAYARAK BÜYÜTTÜM”

Anne Gülsen Tunç “Ben onu yetimlikle büyüttüm, sokaklardan ekmek toplayarak büyüttüm. Yetimdi, büyüttüm. Topladım, yedirdim, giydirdim, okuttum ben yavrumu. Ekmek sahibi ettim, ekmeğini yemeye koymadılar” şeklinde konuştu.Tunç, oğluyla arasında geçen son diyalogdan da bahsederek, “Havalimanı’nda öğretmen arkadaşları varmış. Okuldan geldi, biraz uyudu, kalktı. Oğlum, ‘Anne, havalimanında arkadaşlarım var. Yarın açılışımız var. Almaya gideceğim’ dedi. ‘Oğlum, gitme’ dedim. ‘Anne, gider gelirim. Ne olacak?’ dedi, gitti. Gitti, daha da gelmedi” dedi.

Hüseyin Tunç’un dayısı Zekeriya Sivriuzun ise yeğeninin vurularak öldürüldüğünü belirterek, “Vurmuşlar. Taramışlar. Kaçıyormuş, patlamada bir şey olmamış. Kaçarken taramışlar çocuğu” şeklinde konuştu.

KARDEŞLERİNİ OKUTMAK İÇİN HAVALİMANINDA İŞE BAŞLADI

İSTANBUL Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden geçtiğimiz sene mezun olan Muhammed Eymen Demirci (25) iş bulamayınca, Beyza ve Betül isimli kardeşlerinin eğitimine destek olmak için bundan 1.5 ay önce Atatürk Havalimanı yer hizmetlerinde işe başladı.

Eymen, işe girişindeki yaşadığı mutluluğunu işin ilk günü takım elbiseleri ile çektirdiği selfieyi arkadaşına yollayarak paylaştı. Dün akşam yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Muhammed Eymen Demirci Başakşehir Ahmet Yesevi Cami’nde kılınan ikindi namazına müteakip cenaze namazının ardından Kayabaşı mezarlığında toprağa verildi.

Cenazede baba Nazım Demirci ve anne Yurdagül Demirci ile kız kardeşleri taziyeleri kabul etti. Cenazeye Eymen’in yakınları, okul ve mesai arkadaşları, vatandaşların yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı. Avluya sığmayan vatandaşlar cenaze namazının ardından tabutu omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıdı. Araç daha sonra Kayabaşı Mezarlığı’na defnedildi.

YER HİZMETLERİNDE GÖREVLİ ÇİFT İKİ YILLIK EVLİYDİ

Yer hizmetlerinde görevli olan evli çift Mahmut Çizmecioğlu ve Zeynep Çizmecioğlu da kayıp canlar arasında. Yer Hizmetleri Servis Şefi Mahmut Çizmecioğlu, Avcılar’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Canlı bombalardan birisinin hedefi olan iki yıllık evli Mahmut Çizmecioğlu için Cihangir Mahallesi’ndeki İGC Camii’nde ikindide tören düzenlendi.

Törene, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve Şanlıurfa’nın köklü Çizmecioğlu ailesinin yakınları katıldı. THY Eski Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu’nun amcasının oğlu Mahmut Çizmecioğlu’nun cenazesinde annesi ve 1 çocuk annesi eşi ayakta durmakta zorlandı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler