HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP saldırganı bu ifadeyi verdi

Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren Ahmet Akman, bekar ve lise mezunu olduğunu, başkentte oturduğunu, özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve Karataş'ı tanımadığını söyledi.

HDP saldırganı bu ifadeyi verdi

HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'a bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla tutuklanan Emrah Akman, mahkemedeki sorgusunda, "Bu olayı münferiden tek başıma gerçekleştirdim. Bu konuda beni herhangi bir kimse azmettirmemiştir" ifadesini kullandı.

Akman, "Son dönemde meydana gelen sokak olayları, güvenlik görevlisi vatandaşların arkadan pusu kurularak şehit edilmesi gibi durumlar bende tepki oluşturdu. Bu olayların sona ermesi için yetkililerle konuşmak üzere HDP Genel Merkezi'ne gitmeye karar verdim. Yanıma da daha önceden taşıdığım bıçağı almıştım. HDP Genel Merkezi'nde yetkililer ile konuşup yapılan gösterilerin ve insanların öldürülmesinin yanlış olduğunu söylemek, bu işlerden vazgeçilmesini ifade etmekti" diye konuştu.

Olay yerinde karşılaştığı Karataş'a Erzurum'dan geldiğini, öğrenci olduğu ve maddi sıkıntı yaşadığını ve sorunlarını anlatmak için genel sekreter ile görüşmek istediğini anlattığını belirten Akman şu ifadeleri kullandı:

"Bekleme salonunda beklemeye başladım. Sağı solu gözlemledim. Sonrasında da üzerimde taşıdığım bıçak ile mağdura saldırarak vücudunun muhtelif yerlerine birkaç kez vurdum. Sonrasında da oradan ayrıldım. Bu olayı münferiden tek başıma gerçekleştirdim. Bu konuda beni herhangi bir kimse azmettirmemiştir." (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler