HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hemzemin geçitte ilginç kaza: 1'i ağır 5 yaralı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde sebze yüklü bir kamyon, hemzemin geçitten geçtiği sırada rayların kenarına hızlı tren projesi için dikilen direklerdeki tellere takıldı.

Hemzemin geçitte ilginç kaza: 1'i ağır 5 yaralı

Kamyonun kopardığı teller, yoldan geçen bir kamyonete ve Tarsus'tan Mersin'e giden yolcu trenine takıldı. Kopan tele takılan yolcu treni, telin diğer ucundaki kamyonetisürüklemeye başladı. 100 metre sürüklenen kamyonet yoldan geçen yayalara ve 2 otomobile çarparken, kazada 1'i ağır 5 kişi yaralandı.

Kaza saat 22.00 sıralarında Gazipaşa Bulvarı'ndaki hemzemin geçitte meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsü henüz bilinmeyen 80 LE 725 plakalı sebze yüklü kamyon, hemzemin geçitten geçerken, hızlı tren projesi için dikilen beton direklerdeki tellere takıldı. Kamyonun kasasına takılan ve kopan tellerin bir kısmı raylara, bir kısmı ise Şehitler Caddesi'ne düştü. Bu sırada cadde üzerinde geçen Şeref Özcan yönetimindeki 33 NVN 50 plakalı kamyonet ile Tarsus'tan Mersin'e giden 6217 sefer sayılı yolcu treni de kopan tellere takıldı. Yolcu treni, telin diğer ucundaki kamyoneti sürüklemeye başladı. Trenin sürüklediği kamyonet, yolda yürüyen 4 kişiye ve 01 EZ 898 ile 33 PAN 73 plakalı otomobillere çarptı. 100 metre sürüklenen otomobil, telin kopmasıyla kurtuldu. Yolcu treni ise 300 metre gittikten sonra durabildi.

Kazada kamyonet sürücüsü Şeref Özcan ile kamyonetin çarptığı yayalar; İlhan Gönültaş, Enes Burak Gönültaş, Zübeyde Gönültaş ve Azizi Çiftçi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine ambulanslarla yaralılar Tarsus'taki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kazayı haber alarak olay yerine gelen Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik, görevlilerden bilgi aldı.Kaza yapan trende yolculuk yapan vatandaşlar trenin durmasıyla birlikte inerek, yollarına farklı ulaşım araçlarıyla devam ettiler.

Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler