HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hilal Gülçek cinayetinde karar verildi

İstanbul Bağcılar'da arkadaşlık teklifini kabul etmeyen ve başkasıyla nişanlanan Hilal Gülçek'i sokak ortasında öldürdüğü iddia edilen Emrah Selçuk, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Hilal Gülçek cinayetinde karar verildi

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Emrah Selçuk ile tarafların avukatları katıldı.Cumhuriyet Savcısı Cevdet Bozkurt'un esas hakkındaki mütalaasında, sanık Emrah Selçuk'un, 4 yıl önce maktul Hilal Gülçek ile Bağcılar'da bir atölyede birlikte çalıştıklarını, sanığın maktule ilgi duyduğu, birçok defa arkadaşlık teklifinde bulunduğu ancak karşılık almadığı belirtildi.

Mütalaada, olaydan yaklaşık 3 gün önce Gülçek'in başkasıyla nişanlandığını öğrenen sanığın bu durumdan çok etkilendiği, psikolojisinin bozulduğu, maktulü öldürmeye karar verdiği ve bu nedenle kendisine ruhsatsız tabanca temin ettiği kaydedildi.

Bağcılar'da sanığın, 23 Kasım 2015'te Hilal Gülçek'in işe gidiş güzergahı olan yere gittiği ve bir süre takip ettiği anlatılan mütalaada, sanığın maktule yetişerek kolundan tutarak önce konuştuğu, aralarında itiş kakış başlayınca sanığın Gülçek'i 2 el ateş ederek öldürdüğü ve polise teslim olduğu aktarıldı.Mütalaada, sanık Emrah Selçuk'un uzun zamandır maktule aşık olduğu, karşılık bulamadığı, başka biriyle nişanlandığını öğrenince öldürmeye karar verdiği, plan yaptığı ve kamera kayıtlarından da anlaşılacağı üzere soğukkanlıca eylemi gerçekleştirdiği anlaşıldığından “tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Son sözü sorulan sanık Selçuk, “Çok pişmanım. Her şey bir anda gelişti. Parmağında yüzüğü görünce kendime hakim olamadım. Bir anlık öfke ve sinirle geleceğim elimden alındı.” dedi.Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı “tasarlayarak öldürme” suçunu işlediği sabit olduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vererek, haksız tahrik koşullarının uygulanmamasına ve takdiri indirim koşullarının bulunmadığından cezasında indirim yapmadı. (AA)


En Çok Aranan Haberler