HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hırsızlar, 50 milyonluk ikramiyeye göz dikti

Milli Piyango'nun 50 milyon liralık yılbaşı ikramiyesine göz diken hırsızlar, 2 seyyar bayinin 10 bin lira değerindeki yüzlerce biletini çaldı.

Hırsızlar, 50 milyonluk ikramiyeye göz dikti

Bu yıl 50 milyon lira ikramiye verecek olan milli piyango biletleri hırsızların da ilgisini çekti. Elazığ'da milli piyango bileti satan 2 seyyar bayinin yaklaşık 10 bin lira değerindeki yüzlerce bileti hırsız tarafından oyalama taktiği ile çalındı.

Piyango ikramiyesinin hayatlarını kararttığı insanları görmek için TIKLAYIN

Edinilen bilgilere göre olay, kent merkezinde Gazi Caddesi'nde meydana geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, seyyar olarak milli piyango bileti satan Mehmet Değirmenci'nin yanına yaklaşıp kazı kazan kartı aldı. Bir süre çevrede oyalanan şahıs, milli piyango bileti satan Değirmenci'nin telefonla konuştuğunu fırsat bilerek 300 çeyrek, 47 yarım, 8 adet tam biletin bulunduğu desteleri alarak kayıplara karıştı. 6 bin lira değerindeki biletlerinin çalındığını fark eden Değirmenci, durumu polise bildirdi. Aynı cadde üzerinde ikinci bir bilet hırsızlığı daha meydana geldi. Bilet satışı yapan Hıdır Aydın'ın yanına yaklaşan biri yaklaşık 300 civarında bileti çalındı. Aydın da durumu polise bildirdi. Biletleri çalan şüphelinin aynı kişi olması ihtimali üzerinde duruluyor.

Yaşanan bilet hırsızlığını anlatan milli piyango seyyar bayisi Mehmet Değirmenci, "Adam geldi yanıma. 15-16 tane kazı kazan aldı. Bir sağıma oturdu, bir soluma oturdu o anda telefonum çaldı. Konuştuğum sırada çantamdan bileti aldı, gittiğinden haberim olmadı. O sırada başka kimse de yoktu yanımda. 330 tane çeyrek biletim vardı, 30 tanesini satmıştım. 47 tane yarım vardı, 8 tane de tam vardı. 6 milyara yakındı, hepsi gitti" dedi.

Kendisinin 1993 yılından beri seyyar bayi olarak bilet sattığını belirten Değirmenci, "Ben böyle bir hırsızlık görmedim. Elazığ'da açıkta da kalsa kimse götürmezdi. Ben bunların parasını 2 yıl başı geçecek, yemeyeceğim, içmeyeceğim öyle çıkaracağım. Diğer arkadaşımın da benzer şekilde biletleri çalındı. Onun biletlerinin değeri de 4 bin 500 lira civarında" diye konuştu.

Değirmenci, seyyar bayi olarak bilet satanlar, bilet alacakları kişilerin kimliğini mutlaka kontrol etmesini istedi.

Yaşanan milli piyango bileti hırsızlığı ile ilgili polis şüphelinin yakalanması için çalışmalara başladığı öğrenildi.

İHA

En Çok Aranan Haberler