HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hırsızlık öncesi hocaya gidip muska yazdırmışlar!

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini F.G.'nin yaptığı hırsızlık çetesinin, çalacakları kasalardan fazla para çıkması için bir hocaya giderek muska yazdırdıklarını belirledi.

İstanbul'da kapı kilitlerini kırarak girdikleri 12 işyerinden yaklaşık 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve para çalan 13 kişilik hırsızlık çetesi polis tarafından yakalandı. Hırsızların çaldıkları kasalardan daha fazla para çıkması için hocaya giderek muska yaydırdıkları ortaya çıktı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığı bilgilere göre, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde işyeri hırsızlığı yapan çeteye yönelik çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği, 13 kişilik bir çeteye ulaştı. Polis gerekli delillerin toplanmasının ardından Diyarbakır ile İstanbul'un Fatih, Sultangazi, Şişli, Gaziosmanpaşa ve Eyüp ilçelerinde 12 adrese baskın yaptı. Operasyonda hırsızlık çetesi üyesi oldukları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları evlerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 3 kol saati, 1 kart kopyalamaya yarayan aparat, çelik kasa ve kapıları açmakta kullanılan matkap, eldiven, özel yapım tornavida ve levyeler ele geçirildi.

MUSKA YAPTIRMIŞLAR

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini F.G.'nin yaptığı hırsızlık çetesinin, çalacakları kasalardan fazla para çıkması için bir hocaya giderek muska yazdırdıklarını belirledi. Çetenin müşteri gibi dolaşarak, soyacakları dükkanları belirlediği, keşifin ardından gece yarısından sonra işyerlerine girerek kasaları çaldıkları öğrenildi. Çetenin hırsızlık olayları ile ilgili güvenlik kamera görüntülerine de ulaşıldı. Görüntülere hırsızların, parmak izlerinin silinmesi için kasaların üzerlerine damacana ile su dökdükleri yansıyor.

1 MİLYONU EĞLENEREK YEDİLER

Çetenin yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yaptığı, paraların büyük bir kısmını da gece kulüplerinde eğlenerek ya da kumar oynayarak harcadıkları tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler