HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Hopa'daki cadı avı bitmiyor"

Başbakan Erdoğan’ın Hopa mitingi sırasında çıkan olaylarla ilgili bitmek bilmeyen gözaltılara ÖDP'den tepki.

"Hopa'daki cadı avı bitmiyor"

“Anlaşılan, AKP-Cemaat güçleri derelerin, madenlerin, fabrikaların satılmasının; eğitimin-sağlığın paralı hale getirilmesinin karşısında ses çıkaranlardan, direnenlerden ‘memleketi temizmeye çalışıyor."

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa mitingi sırasında çıkan olaylarla ilgili son gözaltılara tepki göstererek, “Bu eylemlere katılmayı suç sayanlara Metin Lokumcu kardeşimizin son sözleriyle sesleniyoruz, bizi de alın memleket kurtulsun” dedi. İşleyen, gözaltıları “toplumsal muhalefete yönelik bir psikolojik operasyon” olarak nitelendirdi.

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı İşleyen, yaptığı yazılı açıklamada 31 Mayıs’ta Hopa’da ve Türkiye’nin pek çok yerinde yapılan eylemlerin ardından başlatılan “cadı avının” dur durak bilmediğini, son olarak dün Hopa’da 3 kişinin gözaltına alındığını ve 1 kişinin tutuklandığını ifade ederek “ AKP- Cemaat güçleri toplumsal muhalefete yönelik bir psikolojik operasyon sürdürmektedir. Her gün yeni göz altılarla süren bu operasyonlarla arkadaşlarımız gözaltına alınmaya devam etmektedir. Artık yeter” dedi.

İşleyen, operasyonlara son verilmesi ve tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması çağrısında bulunurken şunları kaydetti: “Anlaşılan, AKP- Cemaat güçleri derelerin, madenlerin, fabrikaların satılmasının; eğitimin-sağlığın paralı hale getirilmesinin karşısında ses çıkaranlardan, direnenlerden ‘memleketi temizmeye çalışıyor.’ 31 Mayıs’ta Hopa’dan başlayarak yükselen ses derelerine, üniversitelerine, emeğine sahip çıkanların sesiydi. 31 Mayıs’ta sokaklarda binlerce kişiydik. Bu eylemlere katılmayı suç sayanlara Metin Lokumcu kardeşimizin son sözleriyle sesleniyoruz, bizi de alın memleket kurtulsun.” (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler