HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hopa’ya taciz karıştı!

Hopa olaylarıyla ilgili Ankara’da açılan davada konuşan üniversite öğrencisi Çisem Özoğul, “Gözaltında devletin polisi tüm fantezilerini kulağıma fısıldadı.

Hopa’ya taciz karıştı!

Önce karısını aradı, ardından beni taciz etti” iddiasında bulundu.

Artvin’in Hopa İlçesi’nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde protesto ederken gözaltına alınan 3’ü avukat 48 sanığın yargılanmasına dün başlandı. Tamamı tutuksuz yargılanan sanıkların arasında yer alan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticileri Pınar Akdemir, Duygu Demirel ve Bülent Teoman Özkan kendi savunmalarını yaptı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, sanıklar, gözaltına alınırken ve gözaltına alındıktan sonra polisin orantısız şiddetine ve sözlü tacizlerine uğradıklarını öne sürdü. Sanık öğrencilerden Çisem Özoğul ise gözaltına alındıktan sonra ellerinin arkadan 4.5 saate yakın kelepçeli kaldığını, bu süre içerisinde sözlü ve fiziki tacize uğradığını iddia etti. Özoğul, şunları söyledi: “Devletin polisi tümfantezilerini kulağıma fısıldadı. Beni tecavüz etmekle tehdit etti. Hatta önce karısıyla telefonda konuştu, sonra beni taciz etti. Bunların hesabını kimse vermiyor ama üstüne ben sanık olarak buradayım.” Sanıklardan Turgal Akçay da gözaltı sırasında kötümuamele gördüğünü, aldığı yaraların hâlâ geçmediğini, Zeynep Ateş ise gözaltındayken gördüğü sözlü ve fiziksel tacizler nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü belirtti.

HÂKİM KIZDI: DELİL YOK
Hâkim Şahin Kurt ise “İddianamede bazı polislerin yaralandığı, bazı araçlara zarar verildiği söylenmiş. Ancak hangi polisin yaralandığı, hangi aracın zarar gördüğüne ilişkin iddianamede delil yok” diye sinirlendi. Kamera kayıtları ve bilgilerin istenmesine karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler