HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Huzurevinde evlendiler

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde huzurevinde tanışıp birbirlerine aşık olan 3'er çocuk sahibi 77 yaşındaki Ahmet Tezcan ile 75 yaşındaki Safinaz Akbaba, törenle dünya evine girdi.

Huzurevinde evlendiler

(Muğla), (DHA) -Fethiye Belediyesi Huzurevi'ne 4 yıl önce Aydın'dan gelen işçi emeklisi Ahmet Tezcan ile 2 yıl önce Ordu'dan huzurevine yerleşen ev hanımı Safinaz Akbaba birbirine aşık oldu. 6 ay önce Akbaba'ya aşkını itiraf eden Tezcan, hislerine karşılık bulunca büyük sevinç yaşadı. Bir süre huzurevinde arkadaşlık yapan çift, 1 ay önce evlenmeye karar verdi. Çift, evlenme isteklerini huzurevi müdürü Adem Güngör'e iletti. Talebi olumlu karşılayan Güngör, yaşlı çift için huzurevinde nikah töreni düzenledi. Çiftin nikah törenine Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Muğla Garnizon Komutanı Albay Halil Çelik, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile huzurevi sakinleri katıldı.

VALİ ÇİÇEK EŞİYLE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Çiftin davetlileri karşılamasının ardından nikah törenine geçildi. Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı'nın kıydığı nikahta Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek şahit oldu. Nikahın ardından Hülya Çiçek, evlilik cüzdanını Safinaz Akbaba'ya verdi. Fotoğraf çekimi sırasında Safinaz Akbaba'nın ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Akbaba'ya, koluna giren eşi Ahmet Tezcan yardım etti. Vali Amir Çiçek'in isteği üzerine dua okunan tören, çiftin düğün pastasını kesmesiyle sona erdi.

ALTIN TAKTILAR

Nikahın ardından çifte Amir Çiçek, Hülya Çiçek, Ekrem Çalık ve Behçet Saatcı tarafından altın takıldı. Tören yerel sanatçı İsmail Uzunoğlu'nun saz eşliğinde söylediği türkülerle devam etti. Damat Ahmet Tezcan davetlilerle birlikteoynarken, Safinaz Akbaba onları oturduğu yerden izlemekle yetindi. Kendine yapılan daveti kırmayan Vali Amir Çiçek, Muğla Garnizon Komutanı Albay Halil Çelik ile birlikte oyuna bir süre eşlik etti.

'SENİ MÜDÜRÜMÜZDEN İSTEYECEĞİM'

Safinaz Akbaba'yı çok sevdiğini anlatan Ahmet Tezcan, uzun süre evlilik hakkında konuşamadığını, ancak zamanla hislerini söylemeyi başardığını aktardı. Akbaba ile uzun süredir evlenmek istediğini kaydeden Tezcan, "Ona şakayla karışık 'Seni huzurevi müdürümüzden isteyeceğim' dedim. Gülümseyerek karşılık verince çok sevindim. Sonra açılmak, hislerimi anlatmak kolay oldu. Bundan böyle huzurevinde birlikte kalacağız. Dertleşerek, konuşarak bundan sonraki ömrümüzü birlikte geçireceğiz. Elbette huzurevinde arkadaşlarımız vardı. Ancak insanın eşiyle olması daha farklı" diye konuştu. Safinaz Akbaba ise evlendiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Adem Güngör, huzurevinde ikinci çifte nikah kıydıklarını söyledi. Çift için aile odası hazırladıklarını anlatan Güngör, bundan böyle çiftin aynı odada birlikte yaşayacağını kaydetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler