HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçinde tüp olan araç bomba paniği yarattı

Karabük’te İl Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 100 metre uzaklıkta cadde kenarına bırakılan ve içerisinde tüpler bulunan plakasız otomobil bomba paniğine neden oldu.

İçinde tüp olan araç bomba paniği yarattı

KARABÜK, (DHA)– Şüpheli aracın sahibinin olay yerine gelmesi fünyeyle patlatılmasını önledi.

OIay, Üniversite Mahallesi Ali İrfan Büyükbaş Caddesi üzerinde meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü binasının yakınına park edilmiş plakasız aracı fark eden polis ekibi inceleme yaptı. Aracın içerisinde tüpleri gören polisler bomba olabileceği ihtimaliyle çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Aracın çevresi güvenlik şeridiyle kapatılırken cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı inceleme yaparken sağlık ekipleri de bölgede hazır tutuldu. Bomba imha uzmanının otomobili fünyeyle patlatmaya hazırlandığı anda aracın sahibi Mustafa Tutmaz olay yerine geldi. Polislere otomobili art niyetli olarak bölgeye park etmediğini belirten Tutmaz, "Otomobil çekme belgeli. Art niyetim olsa oraya mı bırakırdım. Sırf plakasız diye mi tüm bunlar" dedi.

POLİSTEN UYARI

Polis ekipleri ise Tutmaz’ı,"Burası Emniyet Müdürlüğü’ne yakın bir yer. Bugün sıkıntılı bir gün. Bir telefon numarası yazıp aracın önüne bırak. 15 dakika daha gelmeseydin otomobilin gidiyordu. Bu kadar insanı yormaya gerek yok. Zaten stresli bir dönemdeyiz’" diyerek uyardı.

Otomobilde yapılan incelemede arka koltukta mutfak tüpü ve piknik tüpü, bagajda ise 2 mutfak tüpü bulundu. Bagajdaki tüplerden birinin aracın LPG cihazına bağlı olduğu tespit edildi. Araçta şüpheli bir durumun olmadığının tespit edilmesinin ardından cadde yaklaşık bir saat sonra trafiğe açıldı.

Emniyet teşkilatından özür dilediğini söyleyen Tutmaz, "Şimdiye kadar yüz kızartıcı bir suçum olmadı. Yeğenimin yanına gelmiştim. Otomobili sabah muayeneye götürecektim. Otomobil yengemin üzerine kayıtlı. Ağabeyim tüp nakliye işi yapıyor. Ben sanayide oto ve kaporta işi yapıyorum. Doğalgaz gelince tüpleri evlerden öyle topluyoruz" diye konuştu. Otomobilin trafikten men edildiği ve çekme belgeleri ile muayeneye getirilmek üzere otoparktan çıkarıldığı tespit edildi. Polis ekibi araç sahibine bin 135 TL ceza keserek aracı otoparka çekti.

FOTOĞRAFLI

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler