HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İftaiyenin sokağa girebilmesi için araçları iterek kaldırdılar

Kağıthane'de 4 katlı bir binanın en üst katında çıkan yangına müdahale etmek için yola çıkan itfaiye ekipleri, dar sokaklar ve park halindeki araçlar nedeniyle yangına müdahalede zorlandı.

İSTANBUL, (DHA)-Mahalleli itfaiyenin sokağa girebilmesi için araçları iterek kaldırırken, yangın çıkan dairede yalnız yaşayan yaşlı adam ise polis tarafından kurtarıldı.

Kağıthane, Ortabayır Mahallesi, Demir Sokak'ta bulunan 4 katlı apartmanın 4'üncü katında saat 02.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binanın yandığını fark eden mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi.

BİNADA BULUNANLAR TAHLİYE EDİLDİ

Olay yerine itfaiyeden önce ulaşan polis ekipleri, mahalle sakinleriyle birlikte yanan dairede yaşayan 75 yaşındaki Hüseyin Çoban'ı ve diğer dairelerde oturan vatandaşları binadan çıkarttı. Alevler, kısa sürede büyüyerek apartmanın çatı katına da sıçradı. Bunun üzerine yan binadaki bir vatandaş evinin balkonundan yangına hortumla müdahale ederek alevlerin büyümesini önlemeye çalıştı.

Yangın nedeniyle mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, yanan binadan çıkartılan yaşlı adamın akrabası olduğu öğrenilen bir kişi ise, göz yaşlarına hakim olamadı. Bir mahalle sakini ise, ağlayan kadını teselli etmeye çalıştı.

İTFAİYE YANGIN YERİNE ULAŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Bu sırada itfaiye ekipleri sokakların dar olması ve ara sokaklara yanlış park edilen araçlar nedeniyle olay yerine gelmekte güçlük çekti.İtfaiye sık sık anons ederek park halindeki araçların kaldırılması yönünde uyarılarda bulundu.

ARAÇLARI POLİS VE VATANDAŞLAR YOL KENARINA İTTİ

Yanan binanın bulunduğu sokakta park halindeki araçların bazıları sürücüleri tarafından sokaktan kaldırılırken, sürücüsü bulunmayan araçlar ise mahalle sakinleri ve polis ekipleri tarafından yol kenarlarına itilerek kaldırıldı.

Yolların açıklamasından sonra ancak itfaiye olay yerine ulaşabildi.

YANGIN MERDİVENİ ELEKTİRİK DİREĞİNİ TAKILDI

Uzun uğraşlar sonucu sokağa girmeyi başaran itfaiye ekipleri, bu sefer de yangına müdahale etmek isterken yangın merdiveni elektrik direğine takıldı. Elektrik direğinden merdivenin kurtarılmasının sonra, itfaiye yangına müdahale etti. Yanan daire müdahale sonucu kısa sürede söndürüldü. Yangın sonucunda her hangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, yanan daire kullanılamaz hale geldi.

"YAŞLI ADAMI DIŞARI ÇIKARTMAYA ÇALIŞTIK "

Yanan dairenin alt katında oturan bir mahalle sakini, "Biz hırsız zannettik. Çünkü sürekli bir şeyler atılıyordu. Hırsızda geliyordu buraya. Yoldan geçen birisi 'yangın var' dedi. Biz dedışarı çıktık. Biz yanan binanın bir alt katında oturuyoruz. Üst katta yaşlı bir amca kalıyor. Yangının ne sebeple çıktığını bilmiyoruz. Kendisini gördüğümde aşağıya indirmek istedim.'Ev yanıyor. Hayır gelmiyorum. Gelip ne yapacağım' dedi. Kolundan tuttum; ama tekrar yukarı çıktı. 'Sadece salon yanıyor 'dedi. Sonra biz aşağıya indik. Tek başına yaşıyor. Oğlu işteydi. Sonra adamı çıkardılar" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler