HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İhmale rekor tazminat

35 yaşındaki avukat Mehmet İsen'in eşi ile 2 çocuğunun Sağlık Bakanlığı'na karşı açtığı 1 milyon maddi, 200 bin TL manevi tazminat davasında karar çıktı.

Apandisit ameliyatı olup daha sonra kanser olduğu anlaşılan ve iki yıl sonra yaşamını yitiren 35 yaşındaki avukat Mehmet İsen'in eşi ile 2 çocuğunun Sağlık Bakanlığı'na karşı açtığı 1 milyon maddi, 200 bin TL manevi tazminat davasında karar çıktı.

İzmir 1. İdare Mahkemesi, beş yıl sonra verdiği kararda, Sağlık Bakanlığı'nı yasal faizlerle birlikte 1 milyon 231 bin 262 TL tazminat ödemeye mahkum etti. Mehmet İsen (35) ve ailesinin 2009 yılında tazminat davası açtığını, dava sürerken iki çocuk babası İsen'in yaşamını yitirdiğini belirten ailenin avukatı Erdal Benli, şöyle konuştu: "Meslektaşım Mehmet İsen, apandisit diye kanser hücresini alan doktorların bağlı bulunduğu Sağlık Bakanlığı'na karşı 1 milyon maddi, 200 bin TL manevi tazminat davası açtı. Mahkeme 5 yıl sonra rekor tazminata hükmetti ancak, Mehmet bu kararı göremedi. Bu kararın, en azından onun mezarda rahat uyumasını sağlayacağına inanıyorum."

KARIN AĞRISIYLA GİTTİĞİ HASTANEDE ACI GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

2006 yılında karın ağrısı şikayeti ile gittiği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde apandisit teşhisi konulan Mehmet İsen, doktorlar tarafından ameliyat edildi. Patolojiye gönderilen ve kanser riski taşıdığı belirtilen tümör parçası ile ilgili rapor doktorların gözünden kaçtı. Mehmet İsen iki yıl sonra kolesterol tahlili yapmak isteyince korkunç gerçeği öğrendi ancak, her şey için çok geçti. Çünkü aradan geçen 2 yıl içinde sıvı halindeki kanser, vücudundaki tüm organları sardı. Vücuttaki organları sinsi bir şekilde saran kanser türü, müsinoz kistadenom patoloji raporunu, ameliyatı yapan doktorların gözden kaçırdığı ortaya çıktı. Sıvı halindeki kanser hücreleri bir dizi ameliyatla alındı. Günden güne eriyen Mehmet İsen, 35 yaşında yaşamını yitirdi.

EŞİ VE İKİ ÇOCUĞUNDAN REKOR TAZMİNAT TALEBİ

Öldüren ihmalin ardından ailenin avukatı Avukat Ender Benli, konuyu yargıya taşıdı. Ameliyatı yapan ve kanser hücresi yazan patoloji raporunu gözden kaçıran sorumlu doktorlar hakkında ceza davası açan Benli, ayrıca geride kalan eş ile 2 çocuk için 1 milyon TL maddi, 200 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. İzmir 1.İdare Mahkemesi, sorumlu doktorların ifadelerine başvurdu. Mahkeme iddiaların doğruluğunu araştırırken, bir yandan da açılan 1 milyon 200 bin TL'lik tazminat dosyasını bilirkişiye gönderdi.

BİLİRKİŞİDEN REKOR HESAPLAMA

Ölen avukat Mehmet İsen'in ailesi tarafından talep edilen 1 milyon maddi, 200 bin TL manevi tazminat talebini inceleyen hesap uzmanı hukukçu bilirkişi Ali Naci Özdoğan, hazırladığı 5 sayfalık raporu mahkemeye sundu. 35 yaşında ölen Mehmet İsen'in aylık kazancını, 33 yıl sonra ölecekmiş gibi gelirini hesaplayan bilirkişi Ali Naci Özdoğan, aileye faizi hariç 665 .679,16 TL maddi tazminat ödenmesi gerektiğini raporunda belirtti. Bu rakama faizler de eklendiğinde maddi tazminatın 1 milyon TL'yi bulduğu belirtildi. Hesap uzmanı bilirkişi, 200 bin TL'lik manevi tazminat ile ilgili raporunu önümüzdeki günlerde mahkemeye sunacak. Paranın hiç bir zaman acıyı dindirmediğini belirten ailenin avukatı Erdal Benli, "Bilirkişinin hesaplamasına katılıyoruz. Emsal teşkil eden bu dava, umarız

dikkatsizlik sonucu yaşanan ölümler için ders olur" dedi. Bilirkişinin bu hesaplamasını dikkate alan mahkeme, Sağlık Bakanlığı'nı 1 milyon 231 bin 262 TL tazminat ödemeye mahkum etti.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler